Βρετανία: Νεκρός έφηβος σε επίθεση με μαχαίρι μία μέρα πριν την απαγόρευση των όπλων τύπου «ζόμπι»

Τη ζωή του έχασε ένας 15χρονος στα νοτιοανατολικά του Λονδίνου, μετά από επίθεση με μαχαίρι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, η επίθεση έλαβε χώρα λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο των όπλων τύπου «ζόμπι», προκειμένου να μειωθεί το έγκλημα στο μαχαίρι.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αγόρι βρέθηκε τραυματισμένο έπειτα από κλήση που δέχτηκαν αστυνομικοί για ταραχές σε έναν δρόμο με κατοικίες του Γούλιτς περίπου στις 6:35 μ.μ. την Κυριακή. Λίγο αργότερα το αγόρι κατέληξε. Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε το αγόρι να λέει «μην με αφήσεις να πεθάνω» καθώς βρισκόταν τραυματισμένο στο έδαφος.

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, αλλά ο θάνατος του νεαρού καταγράφηκε την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία σχετικά με τον αριθμό των εγκλημάτων με μαχαίρι και τον αριθμό των νέων που φέρουν μαχαίρι.

Συνολικά 50.510 εγκλήματα που αφορούν μαχαίρια καταγράφηκαν από την αστυνομία στην Αγγλία και στην Ουαλία κατά τους 12 μήνες μέχρι τον Μάρτιο, ποσοστό αυξημένο κατά 4% από τον προηγούμενο χρόνο.

Από την Τρίτη θα απαγορεύεται διά νόμου να φέρει κάποιος μαχαίρι τύπου «ζόμπι» ή ματσέτα, ενώ ισχύει αμνηστία και αποζημίωση για όσους τα παραδώσουν.

Η απαγόρευση αφορά μαχαίρια με λάμα που έχει μήκος μεγαλύτερο από 20 εκατοστά και εκείνα με οδοντωτή λεπίδα, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται από συμμορίες.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για να σταματήσουν να εμπλέκονται νεαροί σε εγκλήματα με μαχαίρι, φαινόμενο που αποκάλεσε «εθνική κρίση».

Διαβάστε επίσης

€455.000.000 σε ημέτερους σχολάρχες του Μητσοτάκη – Μισό δισ. ευρώ στο καρτέλ του «σκόιλ ελικίκου»

Πρώτο χτύπημα από την εσωκομματική αντιπολίτευση – Αφετηρία αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής

Γερμανία: Το SPD πρώτο στο Βρανδεμβούργο – «Το κόμμα του Σολτς νίκησε, ο καγκελάριος έχασε»

Super League: Η βαθμολογία μετά την 5η αγωνιστική – Οι κερδισμένοι και τα ντέρμπι που έρχονται (Videos)

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές από το μεσημέρι

Ετικέτες