Βρετανία: Κατακραυγή εναντίον της υπουργού Εσωτερικών για την «εισβολή μεταναστών»

Βρετανία: Κατακραυγή εναντίον της υπουργού Εσωτερικών για την «εισβολή μεταναστών»

Η υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, έρχεται αντιμέτωπη με σφοδρή κριτική αυτή την Τρίτη από όλες τις μπάντες του πολιτικού φάσματος, που καταδικάζει την εμπρηστική ρητορική, αφού η υπουργός χαρακτήρισε την άφιξη μεταναστών στα νότια σύνορα ως εισβολή. Το σχόλιό της ήρθε μια μόλις ημέρα μετά από την επίθεση με βόμβες μολότοφ από άγνωστο σε κέντρο εξέτασης αιτήσεων ασύλου στην παραλιακή πόλη του Ντόβερ.

«Εισβολή στα νότια σύνορα»

Η υπουργός, μιλώντας τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο, είπε ότι εργάζεται για να σταματήσει την «εισβολή στις νότιες ακτές μας», αναφερόμενη στις αφίξεις μεταναστών με φουσκωτά που διασχίζουν τη Μάγχη, αναχωρώντας από τις ακτές της Γαλλίας. Σύμφωνα με το Reuters, ο γραμματέας μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, Ρόμπερτ Τζένρικ, απέδωσε τη ρητορική της υπουργού στην προσπάθεια να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα, αφού μόνο φέτος έχουν φτάσει στη Βρετανία 40.000 αιτούντες άσυλο. Σημείωσε όμως ότι «στο ρόλο που έχουμε πρέπει να επιλέγουμε την ορολογία μας προσεκτικά αν δε θέλουμε να βλέπουμε περιστατικά όπως αυτό στο Ντόβερ». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπρέιβερμαν είναι γόνος ινδών μεταναστών, που έφτασαν στη Βρετανία τη δεκαετία του 1960 από το Μαυρίκιο και την Κένυα.

Επαναδιορισμός της παρά την παραίτηση

Η υπουργός επαναδιορίστηκε στη θέση της από τον Ρίσι Σούνακ μόλις έξι μέρες μετά την παραίτησή της από την κυβέρνηση της Τρας. Όταν ήταν ακόμα η Λιζ Τρας πρωθυπουργός, είχε παραδεχθεί ότι διέρρευσε απόρρητα έγγραφα σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ώστε να συγκεντρώσει υποστήριξη για την παραπαίουσα τότε πρωθυπουργό. Πιο πρόσφατα, η Μπρέιβερμαν παραδέχθηκε άλλη μια γκάφα της: σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις, χρησιμοποίησε το προσωπικό της email, που δεν έχει τις δέουσες ασφαλιστικές δικλείδες, για να στείλει ευαίσθητα κρατικά έγγραφα. Επίσης, έχει κατηγορηθεί ότι δεν έχει εισακούσει τις προτροπές από οργανώσεις για τα δικαιώματα των μεταναστών σχετικά με τους μεγάλους χρόνους κράτησης των μεταναστών σε κέντρα εξέτασης αιτήσεων ασύλου, καθώς και ότι έχει αποτύχει να εξασφαλίσει επαρκείς συνθήκες στέγασης σε μετανάστες.

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Οι συνθήκες διαβίωσης στην τοποθεσία Μάνστον στο Κεντ περιγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον Ανεξάρτητο Επιθεωρητή Συνόρων και Μετανάστευσης Ντέιβιντ Νιλ ως «αρκετά άθλιες». Μια αναφορά διαπίστωσε ότι άνθρωποι κοιμόντουσαν στο πάτωμα, σε κάποιους δεν δόθηκε πρόσβαση σε τηλέφωνα και δεν τους επετράπη να κλείσουν πλήρως τις πόρτες της τουαλέτας. Προβλέπεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 1.500 μετανάστες για λιγότερο από 24 ώρες τη φορά. Ο αριθμός των ανθρώπων που μένει εκεί είναι υπερδιπλάσιος, με μια οικογένεια Αφγανών να λέει ότι ήταν εκεί για 32 ημέρες.
Ο Ρότζερ Γκέιλ, βουλευτής στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, που ανήκει και η Μπρέιβερμαν, του οποίου η εκλογική περιφέρεια περιλαμβάνει αυτό το κέντρο, είπε ότι οι προκάτοχοί της είχαν βρει εναλλακτικά καταλύματα, όπως ξενοδοχεία, αλλά αυτό σταμάτησε όταν ανέλαβε η ίδια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter