Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ έπασχε από καρκίνο των οστών, αποκάλυψε ο Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ έπασχε από καρκίνο των οστών, αποκάλυψε ο Μπόρις Τζόνσον
Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον Μπόρις Τζόνσον (Victoria Jones/Pool via AP, File)

Σε μια αποκάλυψη για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, προέβη ο Μπόρις Τζόνσον. Η βασίλισσα «είχε μια μορφή καρκίνου των οστών στα τελευταία της χρόνια», υποστήριξε ο ίδιος στα απομνημονεύματά του.

Στο πλαίσιο των επερχόμενων απομνημονευμάτων του, «Unleashed», ο Mπόρις Τζόνσον θυμήθηκε την τελευταία του συνάντηση με τη μονάρχη, δηλώνοντας ότι γνώριζε την κατάστασή της για πάνω από ένα χρόνο.

Σε ένα απόσπασμα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει, σύμφωνα με το Politico, ότι γνώριζε όταν παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, πως «η Βρετανίδα μονάρχης είχε μια μορφή καρκίνου των οστών». Είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο στέλεχος της πολιτικής σκηνής στη Βρετανία, μιλάει για την κατάσταση της υγείας της Ελισάβετ πριν από τον θάνατό της.

«Ήξερα εδώ και ένα χρόνο ή περισσότερο ότι είχε μια μορφή καρκίνου των οστών και οι γιατροί της ανησυχούσαν ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να εισέλθει σε απότομη πτώση» γράφει χαρακτηριστικά.

«Φαινόταν χλωμή και πιο σκυφτή και είχε σκούρους μώλωπες στα χέρια και τους καρπούς, πιθανώς από ενέσεις», κάτι που παρατήρησαν πολλοί κατά την τελευταία της συνάντηση με την τότε πρωθυπουργό Λιζ Τρας, μία ημέρα πριν από τον θάνατό της.

Η διάθεσή της, ωστόσο, δεν φαινόταν να έχει επηρεαστεί. «Ήταν εντελώς ανεπηρέαστη από την ασθένειά της, και κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας, εξακολουθούσε να αναβοσβήνει εκείνο το μεγάλο λευκό χαμόγελο με την ξαφνική ομορφιά του που ανυψώνει τη διάθεση» γράφει ο Τζόνσον και επισημαίνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αισθανόταν όλο το καλοκαίρι ότι θα «έφευγε», αλλά «ήταν αποφασισμένη να αντέξει και να κάνει το τελευταίο της καθήκον».

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι οι πληροφορίες για την υγεία της Ελισάβετ ήταν ένα καλά προστατευμένο μυστικό κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, όπως και οι λεπτομέρειες σχετικά με τις συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό, το περιεχόμενο των οποίων είθισται να διέπεται από άκρα μυστικότητα.

Στην επίσημη αιτία θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ έγραφε «γήρας». Απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, σε ηλικία 96 ετών. Η αναφορά του Τζόνσον για τον καρκίνο, έρχεται μήνες μετά την αποκάλυψη ότι με την ίδια ασθένεια έχουν διαγνωστεί επίσης ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 30% – Nέος γύρο επιστράτευσης

Λίβανος: Ποιος είναι ο Ναΐμ Κάσεμ, υπαρχηγός της Χεζμπολάχ

Ιταλία: Συλλήψεις ακροδεξιών οπαδών στο Μιλάνο για διασυνδέσεις με την μαφία και το οργανωμένο έγκλημα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter