Βρετανία: Η κυβέρνηση συζητά για σχέδιο Γ

Βρετανία: Η κυβέρνηση συζητά για σχέδιο Γ

Ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε ότι η ιδέα των λεγόμενων περιορισμών του «σχεδίου Γ» έχει συζητηθεί σε περίπτωση που η αύξηση των κρουσμάτων Covid επιδεινωθεί.

Οι υπουργοί διέψευσαν αναφορές ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει περιορισμούς που θα απαγόρευαν την ανάμειξη των νοικοκυριών στην Αγγλία αυτόν τον χειμώνα, εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ωστόσο, η καθηγήτρια Λούσι Τσάπελ, επικεφαλής επιστημονική σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, είπε σε κοινοβουλευτική επιτροπή την Τρίτη ότι «προτάθηκαν» περαιτέρω μέτρα πέρα από το σχέδιο Β.

Την περασμένη εβδομάδα, μια αναφορά στην Daily Telegraph υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το σχέδιο Γ για περιορισμό στο συγχρωτισμό ανάμεσα σε διαφορετικές οικογένειες. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ένα σημαντικό βήμα πέρα από τα μέτρα του σχεδίου Β που βρίσκονται επί του παρόντος υπό εξέταση, συμπεριλαμβανομένων της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, της εργασίας από το σπίτι και της πιστοποίησης εμβολιασμού.

Το κόστος του σχεδίου Β

Έγγραφα που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Τρίτης υποδηλώνουν ενδοκυβερνητικό διχασμό καθώς το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι η προσέγγιση του σχεδίου Β θα προκαλούσε οικονομική ζημιά έως και 18 δισ. λιρών.
Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καθυστερήσει οποιαδήποτε «ενέργεια με νόημα» διαρρέοντας την ιδιωτική ανάλυση.

«Σε όλη αυτή την πανδημία, η κυβέρνηση έκανε αμέτρητα λάθη που στοίχισαν ζωές. Δεν κατάφεραν να ακούσουν τους ειδικούς – και τώρα προσπαθούν να καταρρίψουν το δικό τους Σχέδιο Β με τη διαρροή σημειωμάτων», δήλωσε η Ντέιζι Κούπερ, εκπρόσωπος για την υγεία των Ελεύθερων Δημοκρατών στον Independent.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε ότι «δεν υπάρχει προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα πέντε μηνών», καθώς αμφισβήτησε το έγγραφο και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη για το σχέδιο Β. Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε ότι το σχέδιο Β θα υλοποιηθεί μόνο όταν «η πίεση στο NHS δεν είναι βιώσιμη», καθώς ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα επιτρέπουν «να παραμείνει ανοιχτό το εμπόριο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter