Βρετανία: «Η αλλαγή αρχίζει τώρα» – Νέος πρωθυπουργός ο Κιρ Στάρμερ μετά τη σαρωτική νίκη στις εκλογές

Βρετανία: «Η αλλαγή αρχίζει τώρα» – Νέος πρωθυπουργός ο Κιρ Στάρμερ μετά τη σαρωτική νίκη στις εκλογές

«Τα καταφέραμε, η αλλαγή αρχίζει από τώρα», δήλωσε ο 62χρονος ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος θα γίνει ο νέος ένοικος του Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Οι Εργατικοί σημείωσαν θριαμβευτική νίκη στις εκλογές, έναντι των Συντηρητικών οι οποίοι καταποντίστηκαν, με τον Ρίσι Σούνακ να αναζητά διάδοχο.

«Κοπιάσατε, παλέψατε για την προεκλογική εκστρατεία. Μας εμπιστευτήκατε και τώρα… ήρθε. Η αλλαγή ξεκινά από τώρα, κάτι ωραίο για να είμαι ειλικρινής. Τέσσερα και κάτι παραπάνω χρόνια δουλειές για να αλλάξει το κόμμα πέτυχαν. Αυτό είναι το επιμύθιο: Ένα διαφορετικό Εργατικό Κόμμα, έτοιμο να υπηρετήσει την πατρίδα μας και να κάνει ξανά τη Βρετανία μία χώρα σύμμαχο στους εργαζόμενους πολίτες της», ανέφερε περιχαρής ο Στάρμερ απευθυνόμενος στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη ημέρα για τη Βρετανία μετά τους Τόρις και τους… Νέους Εργατικούς

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ

Ο Κιρ Στάρμερ γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1962 στο νότιο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Σάρρεϋ της Αγγλίας. Προέρχεται από οικογένεια όπου στηρίζει το Εργατικό Κόμμα. Αποφοίτησε το Λύκειο “Reigate Grammar School”

Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, λαμβάνοντας αριστούχος (First Class Honours) πτυχίο το 1985. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Αστικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (BCL) το 1986.

Είναι εγγεγραμμένος στον δικηγορικό σύλλογο του Σίτι του Λονδίνου από το 1987. Μετά την εγγραφή του στον δικηγορικό σύλλογο, εργάστηκε αποκλειστικά ως δικηγόρος υπεράσπισης ειδικευμένος σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πριν οριστεί ως Σύμβουλος της Βασίλισσας (QC) το 2002. Το 2008 έγινε Διευθυντής Δημόσιας Εισαγγελίας (DPP) και Προϊστάμενος της Βασιλικής Εισαγγελίας (CPS), θέση που διατήρησε ως το 2013. Για τον ρόλο του ως Διευθυντή Δημόσιας Εισαγγελίας, χρίστηκε Ιππότης του Τάγματος του Λουτρού (KCB) το 2014.

Εξελέγη στη Βουλή των Κοινοτήτων στις γενικές εκλογές του 2015 και ο Τζέρεμι Κόρμπιν τον όρισε ως σκιώδη Υπουργό Μετανάστευσης, θέση από την οποία ο Στάρμερ παραιτήθηκε το 2016 μαζί με πολλούς άλλους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ηγεσία του Κόρμπιν. Αργότερα διορίστηκε σκιώδης υπουργός αρμόδιος για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά την ήττα του Εργατικού Κόμματος στις γενικές εκλογές του 2019, ο Στάρμερ εξελέγη νέος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στις 4 Απριλίου 2020.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ ευχαριστεί όσους τον ψήφισαν και «εμπιστεύτηκαν ένα αλλαγμένο Εργατικό Κόμμα»

Βρετανία: Επικό τρολάρισμα της Ryanair στον Σούνακ πριν το εκλογικό «βατερλώ» – «Έχουμε μία θέση και για σένα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter