Βρετανία: Ακροδεξιοί στους δρόμους στο Σάντερλαντ μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών (Video)

Ταραχές ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, όπου εξαπλώθηκε το κύμα βίας που πυροδότησε η δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ.

Ακροδεξιοί με συνθήματα κατά των μεταναστών επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών, πυρπόλησαν αυτοκίνητο και προκάλεσαν πυρκαγιά δίπλα σε αστυνομικό τμήμα, έπειτα από ψευδείς πληροφορίες σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που υποστήριζαν ότι ο ύποπτος για τα μαχαιρώματα ήταν μετανάστης.

Southport stabbings: Protesters set fire to a car in Sunderland

 

Οι βρετανικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής ενόψει των αντιμεταναστευτικών διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί το σαββατοκύριακο.

Ένας 17χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών κοριτσιών σε εκδήλωση χορευτικών δεξιοτήτων στο Σάουθπορτ, ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Επεισοδιακές διαδηλώσεις ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες σε Σάουθπορτ, Χάρτλπουλ και Λονδίνο, μετά τις ψευδείς πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν σε κοινωνικά δίκτυα ότι ο συλληφθείς ήταν εξτρεμιστής μουσουλμάνος που βρισκόταν παράνομα στη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης

Καρυδότσουφλο η οικονομία – Καμπανάκι από Κομισιόν για το υψηλό εξωτερικό έλλειμμα και τις φτωχές επενδύσεις

Υποκλοπές, το μεγάλο κουκούλωμα – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Handelsblatt: Ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Δεν έχει βελτιωθεί η ζωή των Ελλήνων»

Ο Τελικός Στόχος του Ισραήλ δεν ήταν ο Χανίγια

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Οι περιοχές που θα αγγίξουν τους 40°C (LIVE)

Ετικέτες