«Εσείς θα βρείτε τον τρόπο…» – Το μήνυμα της Λαγκάρντ στις κυβερνήσεις της ΕΕ για την έκθεση Ντράγκι

«Εσείς θα βρείτε τον τρόπο…» – Το μήνυμα της Λαγκάρντ στις κυβερνήσεις της ΕΕ για την έκθεση Ντράγκι

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε μεν σθεναρά την έκθεση Ντράγκι για την οικονομία της ΕΕ, ξεκαθάρισε όμως ότι κυβερνήσεις θα πρέπει να βρουν εκείνες τον τρόπο για να αντέξουν οικονομικά εφαρμόζοντας το σχέδιο, σύμφωνα με το Politico.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν είναι ευθύνη της κεντρικής τράπεζας – είναι ευθύνη των κυβερνήσεων», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου στη Φρανκφούρτη.

Η έκθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, μίλησε για συγκεντρωτισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας, με μια σαφή βιομηχανική πολιτική που θα απαιτεί επενδύσεις ύψους περίπου 800 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε μία προσπάθεια να τονωθεί η ανάπτυξη.

Διαβάστε σχετικά: Έκθεση Ντράγκι: Η Ευρώπη χρειάζεται επενδύσεις ισχυρότερες από το Σχέδιο Μάρσαλ

«Θέτει επί τάπητος συμπεράσματα που είναι αυστηρά, αλλά δίκαια», δήλωσε η Λαγκάρντ για την έκθεση Ντράγκι.

Οι συστάσεις του Ντράγκι έχουν ήδη προκαλέσει έντονες συζητήσεις στις Βρυξέλλες σχετικά με το από πού θα μπορούσε να προέλθει η αναγκαία χρηματοδότηση – περίπου τριπλάσιο ποσό από αυτό που αναπτύχθηκε στο μεταπολεμικό σχέδιο Μάρσαλ. Όλα αυτά ενώ τα επιτόκια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Πάντως, η Λαγκάρντ έκοψε κάθε συζήτηση σχετικά με πιθανή εμπλοκή της ΕΚΤ για διευκόλυνση της κατάστασης μέσω της μείωσης επιτοκίων. Είπε ότι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να γίνει είναι να διατηρηθεί ο πληθωρισμός σε χαμηλά επίπεδα.

«Είμαι πραγματικά βέβαιη ότι η νομισματική πολιτική θα πράξει τα δέοντα, δηλαδή να παρέχει σταθερότητα των τιμών και να εκπληρώνει την εντολή της», συμπλήρωσε η ίδια.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές το Σαββατοκύριακο

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένας δεν είναι ανώτερος του καταστατικού» είπε η ΠΓ στον Κασσελάκη – «Είμαι εδώ» λέει ο ίδιος – Όλο το παρασκήνιο

Ο Ζελένσκι έστησε παγίδα στο Κουρσκ αλλά έπεσε μέσα

Ξεχαρβαλωμένος παιδότοπος

Σχολεία: Γιατί δεν θα γίνουν μαθήματα στις 27 Σεπτεμβρίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter