Βραζιλία: Νεκροί και οι 62 επιβαίνοντες στη συντριβή του αεροσκάφους της Voepass (Video)

Βραζιλία: Νεκροί και οι 62 επιβαίνοντες στη συντριβή του αεροσκάφους της Voepass (Video)
Σωστικά συνεργεία στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους (AP Photo/Andre Penner)

Νεκροί είναι οι 62 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της εταιρείας Voepass που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην πόλη Βινιέντο της Βραζιλίας, καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν επιζήσαντες.

Το δικινητήριο ATR-72 εκτελούσε πτήση από το Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Voepass, στο αεροσκάφος επέβαιναν 58 ταξιδιώτες και 4 μέλη πληρώματος.

Σε βίντεο που μεταδόθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφεται η ανεξέλεγκτη περιδίνηση του μοιραίου αεροσκάφος και η συντριβή του στο έδαφος.

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η VOEPASS Linhas Aéreas αναφέρει την εκδήλωση ατυχήματος με την πτήση 2283 – αεροπλάνο PS-VPB, αυτή την Παρασκευή, 9 Αυγούστου, στην περιοχή Vinhedo-SP.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Cascavel-PR με προορισμό το αεροδρόμιο Guarulhos, με 58 επιβάτες και 4 πλήρωμα. Η VOEPASS χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να στηρίξει τους εμπλεκόμενους. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το πώς συνέβη το ατύχημα ή για την τρέχουσα κατάσταση των επιβαινόντων.

Η Εταιρεία παρέχει πληροφορίες σε όλους τους επιβάτες, τα μέλη της οικογένειας και τους υπαλλήλους της καλώντας στο 0800 9419712, διαθέσιμο 24 ώρες την ημέρα».

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα social media δείχνουν το αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες και τους καπνούς να εκτείνονται σε μια μεγάλη περιοχή.

Ο χάρτης της τραγωδίας

(AP Digital Embed)

 

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίθεση στην κατεχόμενη χερσόνησο Κίνμπουρν – Ο Ιούλιος ήταν ο πιο φονικός μήνας για τους άμαχους

Η Τουρκία στηρίζει την τριμερή πρόταση για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Λίβανος: Αξιωματούχος της Χαμάς σκοτώθηκε από ισραηλινό drone στη Σιδώνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter