Βραζιλία: Ασήμαντη για τον Μπολσονάρο η αγορά 50.000 χαπιών Βιάγκρα από τον στρατό

Βραζιλία: Ασήμαντη για τον Μπολσονάρο η αγορά 50.000 χαπιών Βιάγκρα από τον στρατό

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου υποβάθμισε χθες Τετάρτη τον σάλο για την αγορά «περίπου 50.000 χαπιών» Βιάγκρα για τον στρατό, κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης για «κακοπιστία», μετά την πολεμική και τη θυμηδία σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Αγοράστηκαν «σχεδόν 30.000 χάπια για τον στρατό ξηράς, 10.000 για το ναυτικό και δεν θυμάμαι πόσα για την πολεμική αεροπορία, πάντως κάπου 50.000 συνολικά. Ειλικρινά, αυτό δεν είναι τίποτα», είπε ο αρχηγός του κράτους έπειτα από πρόγευμα με ευαγγελικούς πάστορες στο προεδρικό παλάτι Αλβοράντα.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος χαρακτήρισε ασήμαντη την ποσότητα των χαπιών, «δεδομένου ότι αφορά και τα τρία σώματα και ότι χρησιμοποιούνται κυρίως από απόστρατους».

Κατόπιν επανέλαβε το επιχείρημα που χρησιμοποίησε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας, ότι δηλαδή ο στρατός «αγοράζει Βιάγκρα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης και ρευματολογικών παθήσεων».

Τη Δευτέρα, ο πολιτικός της κεντροαριστεράς Ελίας Βας έφερε στο φως την παραγγελία από το υπουργείο Άμυνας ποσότητας 35.000 χαπιών Βιάγκρα, που αναφέρονται ως «χάπια σιλδεναφίλης» στα επίσημα έγγραφα· πρόκειται για τη δραστική ουσία του διάσημου σκευάσματος της Pfizer για την αντιμετώπιση προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας.

Την Τρίτη, ο κοινοβουλευτικός συνέχισε τις αποκαλύψεις: έφερε στο φως την αγορά 60 εμφυτευμάτων σιλικόνης για πέη, τα οποία κόστισαν «εκατομμύρια», όπως στηλίτευσε.

Με τιμή μονάδας από τα 9.900 ως τα 12.000 ευρώ, τα εμφυτεύματα σιλικόνης αυτά, μήκους 10 ως 25 εκατοστών, κόστισαν στο βραζιλιάνικο δημόσιο κάπου 3,5 εκατ. reais (688.000 ευρώ), διευκρίνισε ο κ. Βας. Μέσω Twitter, συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στους συμπολίτες του: «και αυτά τα πληρώνετε εσείς».

Ο κ. Μπολσονάρου δεν έδωσε καμία εξήγηση χθες για την αγορά των εμφυτευμάτων. Ωστόσο επέκρινε «τον κακόπιστο Τύπο που δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα μιλάει».

Οι αποκαλύψεις πυροδότησαν δεκάδες σαρκαστικά σχόλια από χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς να αναφέρονται στη «dita-dura», αμετάφραστο λογοπαίγνιο για τη δικτατορία των στρατηγών στη Βραζιλία (1964-1985) και την επίδραση του Βιάγκρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Documento Newsletter