Βραβεία Booker – Πέντε γυναίκες συγγραφείς στη βραχεία λίστα

Βραβεία Booker – Πέντε γυναίκες συγγραφείς στη βραχεία λίστα

Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα των Βραβείων Booker 2024, στην οποία περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών στην 55χρονη ιστορία του θεσμού.

Συγκεκριμένα, το βραβείο το οποίο θα ανακοινωθεί στις 12 Νοεμβρίου διεκδικούν πέντε γυναίκες και ένας άνδρας. Η λίστα περιλαμβάνει συγγραφείς από πέντε χώρες.

Οι έξι υποψήφιοι είναι η Βρετανίδα Σαμάνθα Χάρβεϊ («Orbital»), η Αμερικανίδα Ρέιτσελ Κούσνερ («Creation Lake»), η Καναδή Αν Μάικλς («Held»), η Ολλανδή Γιάελ βαν ντερ Βάουντεν («The Safekeep»), o Αμερικανός Πέρσιβαλ Έβερετ («James») και η Αυστραλή Σάρλοτ Γουντ («Stone Yard Devotional»).

Το βραβείο Booker το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο θεωρείται από τα σημαντικότερα παγκοσμίως. Τα πρώτα χρόνια (θεσπίστηκε το 1969) είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο συγγραφείς από την Κοινοπολιτεία. Από το 2014 μπορεί να συμμετάσχει κάθε συγγραφέας με μυθιστόρημα που έχει γραφτεί στα αγγλικά και έχει εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, από το 2018 και στην Ιρλανδία. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 αγγλικών λιρών. Περσινός νικητής του βραβείου ήταν ο Ιρλανδός Πολ Λιντς με το μυθιστόρημα «Το τραγούδι του προφήτη».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Πολ Λιντς στο Documento εδώ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter