Βούλτεψη: «Έχουμε εγκαταλείψει την εκπαίδευση του δημοκρατικού πολίτη»

«Μαθήματα δημοκρατίας» έκανε σε πρωινή της συνέντευξη στο Σκάι η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας για την άνοδο της ακροδεξιάς και τις αιτίες γιγάντωσής της, με αφορμή της μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς στην Αυστρία.

Χαρακτηριστικά, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι «θεωρώ ότι η Γερμανία και η Αυστρία δεν εφάρμοσαν ποτέ τους νόμους μετά το 1945, που έλεγαν ότι θα τίθενται εκτός νόμου τα κόμματα που έχουν οποιαδήποτε εθνικοσοσιαλιστική έκφανση στις θέσεις τους. Το πήραν ελαφριά, έλεγαν ότι απλά είναι τυχοδιώκτες που τους ενδιαφέρει η εξουσία κτλ, και τους άφησαν σιγά σιγά και γιγαντώθηκαν. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εφόσον έχεις απόψεις που είναι φιλοναζιστικές πρέπει να τίθεσαι εκτός νόμου».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «ωραία η πληροφορική, ωραία η ρομποτική, αλλά έχουμε εγκαταλείψει την εκπαίδευση του δημοκρατικού πολίτη» ενώ έφερε σαν παράδειγμα κάποια μαθήματα που γίνονται στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, σχετικά με τη δημοκρατία, τη βία, το κοινοβούλιο, τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «θα έχουμε κέρδος».

Όμως, η Σοφία Βούλτεψη δεν σταμάτησε εκεί, λέγοντας ότι «οι μετανάστες είναι όχημα και πρόσχημα για την ακροδεξιά». Μόνο που ξεχνάει πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εργαλειοποιηθεί από την ίδια την κυβέρνηση για να έχει πολιτική υπεραξία το κυβερνών κόμμα.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου που πριν κάποιο διάστημα πρότεινε στους πολίτες να πηγαίνουν διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα, μιλάει λες και δεν είναι στο ίδιο κόμμα με ανθρώπους που μιλάνε για «λαθρομετανάστες» και που καλλιεργούν το κλίμα του φόβου.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: LIVE η Ευρωπαία Εισαγγελέας – Απαντά για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και την «717»

Ξανακαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Τσιάρα στη Βουλή: Ζητά ενημέρωση για ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και απευθείας αναθέσεις ΕΛΓΟ

Ανησυχία στο Μαξίμου για το ενδεχόμενο της απουσίας Καραμανλή-Σαμαρά από το «Street party» της Ρηγίλλης