Βουλή: Αυτή είναι η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης ελευθέρων επαγγελματιών (Έγγραφο)

Βουλή: Αυτή είναι η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης ελευθέρων επαγγελματιών (Έγγραφο)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών - Επιστημόνων - Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου φορολογικού νόμου, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Κατατέθηκε η τροπολογία από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία προβλέπει την κατάργηση του «χαρατσιού» που θέσπισαν ΧατζηδάκηςΘεοχάρης κατά των ελευθέρων επαγγελματιών.

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το μεσημέρι της Τετάρτης, με σκοπό να εκφραστεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η οργή ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είδαν ή περιμένουν να δουν τη λυπητερή του νομοθετήματος της Ν.Δ.

Μετά τη συνεδρίαση το προεδρείο της Κ.Ο. είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημονικών φορέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/858 σχετικά με το πιλοτικό καθεστώς υποδομών της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, ειδικότερες ρυθμίσεις για τα οχήματα και τη δημόσια περιουσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών».

Στην Αιτιολογική Έκθεση της τροπολογίας τονίζεται η αντισυνταγματικότητα της κυβερνητικής ρύθμισης, καθώς ανάγκη αποτελεί η «τήρηση των συνταγματικών αρχών της ισότητας των πολιτών ενώπιον των δημοσίων βαρών και της αναλογικότητας (άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος)». Αναφέρεται, επίσης, ότι «το τεκμήριο του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος δεν είναι συνταγματικά ανεκτό, καθόσον δεν αφορά εξωτερικές ενδείξεις ή στοιχεία άμεσα συναρτώμενα με το τεκμαιρόμενο συμπέρασμα, όπως απαιτεί η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά βασίζεται στη σύγκριση με τον κατώτατο μισθό των απασχολουμένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι οποίοι τελούν υπό διαφορετικές επαγγελματικές και εισοδηματικές συνθήκες σε σχέση με τους ασκούντες ατομική επιχείρηση».

Το κόστος που θα προκύψει από την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης (ως τη μετάβαση σε ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης των επαγγελματιών) ανέρχεται, σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε 600 εκατ. ευρώ περίπου. Την ίδια στιγμή, το πλεόνασμα για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2024 ανέρχεται σε 3,2 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 802 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Μηνύματα από το 112 – Μπήκαν σε σπίτια οι φλόγες (Video)

Με ευχέλαιο στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Μητσοτάκης θα τιθασεύσει την ακρίβεια!

Προσπαθεί να ξελασπώσει τον Θεοδωρικάκο ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Υπόθεση Λύτρα: Αίτημα Σοφού να προφυλακιστεί – «Δεν έχει σταλεί απειλητικό μήνυμα», λέει ο δικηγόρος του (Video)

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Διεκόπη εκ νέου η δίκη για τις φονικές πλημμύρες «Ιανός» λόγω ζέστης – Δεν είχε κλιματισμό η αίθουσα

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κούγια: Αμετανόητος ομοφοβικός και υποστηρικτής κακοποιητών

Νέο παραλήρημα Κούγια: «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι έχει εγκαθιδρυθεί μια χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter