Βουλή: Όσα είπε ο Γεραπετρίτης για τα ελληνοτουρκικά και το θερμό χειροκρότημα στην Ντόρα

Εκτός από την κάθετη αντίθεσή του στο νέο χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό και το «καρφί» στον Νίκο Δένδια για το Κυπριακό, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ενόψει της επίσκεψης στις αρχές Νοεμβρίου του Χακάν Φιντάν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του «μασάζ» στα «γαλάζια» μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Εξωτερικών δέχτηκε ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας πως «σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει μέση οδός».

Δείτε επίσης: «Μασάζ» Γεραπετρίτη σε βουλευτές ΝΔ: «Μαζεύει» το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό μετά τις αντιδράσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε πως τον Τούρκο ομόλογο του έχει να συζητήσει δύο θέματα: Πρώτον, ότι η μόνη διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα. Δεύτερον, το πλαίσιο που μπορεί να λυθεί αυτή η διαφορά είναι αυτό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

«Εμείς έχουμε μια θέση “Α” και η Τουρκία έχει μια θέση “-Α”» φέρεται να πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας και πάλι πως επ΄ αυτού «δεν υπάρχει μέση οδός» διότι «πρέπει κάποιος να υποχωρήσει. Και αυτός δεν θα είναι η Ελλάδα». Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε, «σταματάει ο διάλογος…».

 

Το θερμό χειροκρότημα

Ενδεικτικό του θετικού κλίματος που επικράτησε στα μέλη της ΚΟ της ΝΔ ήταν το θερμό χειροκρότημα στην Ντόρα Μπακογιάννη, όταν η πρώην υπουργός και πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής είπε ρίχνοντας τίτλους τέλους στη διαδικασία: «Αισθάνομαι την υπερηφάνεια στην εφαρμογή της εξωτερικής μας πολιτικής».

 

Διαβάστε επίσης

Οργή για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό – «Ξεπέρασε τα όρια»

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ