Βουλή: Ο οδικός χάρτης των προγραμματικών δηλώσεων

Βουλή: Ο οδικός χάρτης των προγραμματικών δηλώσεων

Στις 5 το απόγευμα θα αρχίσει η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανεβαίνει στο βήμα προκειμένου να ξεδιπλώσει την ιδεολογικοπολιτική του ατζέντα.

Δείτε επίσης: Ώρα προγραμματικών δηλώσεων και… απόκρυψης της πραγματικότητας από Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε χθες από το προεδρείο της Βουλής και όχι από τη Διάσκεψη των Προέδρων λόγω μη εκλογής των προέδρων των Διαρκών Επιτροπών, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο θα πάρουν οι λοιποί αρχηγοί κομμάτων ή πρόεδροι Κ.Ο.

Κατά τις πληροφορίες, το προεδρείο φαίνεται πως θέλει να δώσει το σήμα ότι θα τηρηθούν ευλαβικά οι χρόνοι των τοποθετήσεων, δείχνοντας μία μικρή ανοχή πλέον του 20λεπτου που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Επ’ αυτού, το σήμα φαίνεται πως θα δώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τηρώντας το χρονικό όριο που θα τεθεί.

Για την Παρασκευή, η απόφαση του προεδρείο προβλέπει πως θα υπάρχουν επτά κύκλοι τοποθετήσεων από 12 βουλευτές, όπου ανά τέσσερις ομιλητές θα τοποθετείται και ένας υπουργός. Ως προς τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, θα έχουν δυνατότητα τριών τρίλεπτων παρεμβάσεων.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών ή προέδρων Κ.Ο., ενώ τελευταίος θα πάρει τον λόγο ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter