Βουλή: «Λευκή πετσέτα» Στυλιανίδη για τις τσουχτερές αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βουλή: «Λευκή πετσέτα» Στυλιανίδη για τις τσουχτερές αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Στην παραδοχή πως το υπουργείο Ναυτιλίας σηκώνει τα χέρια ψηλά χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προχώρησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θεωρεί πως το πρόβλημα αφορά μόνο τα ταχύπλοα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, η οποία χαρακτήρισε ληστρικές τις τιμές των εισιτηρίων και υπέρογκα τα ναύλα, ο Χρήστος Στυλιανίδης υποστήριξε ότι απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για να θεσπιστεί πλαφόν στα ακτοπλοϊκά, όμως, η απόπειρα του απέβη άκαρπη.

«Έκανα κρούσεις για πλαφόν στην DG Competition και ομολογώ οτι είναι απογοητευτικές οι ενδείξεις για να προχωρήσω είτε εγώ ή ο υπουργός Οικονομικών σε πλαφόν. Ήθελα να εξαντλήσω το ενδεχόμενο, έκανα κρούσεις, συζητείται, αλλά θα θεωρηθεί ότι αντιστρατεύεται τους όρους της ελεύθερης αγοράς» είπε και πρόσθεσε:

«Σε ό,τι αφορά την καταγγελία σας για παρά πολύ μεγάλες αυξήσεις. Ειδικά στα συμβατικά πλοία, είναι ή πολύ μικρές ή μειούμενες οι τιμές. Υπάρχει το θέμα με τα ταχύπλοα. {…} Αντιλαμβανόμαστε ότι ειδικά στα ταχύπλοα τα εισιτήρια είναι υψηλό. Από την άλλη, πρέπει να λειτουργούμε μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνθήκης. Έχω ζήσει τι σημαίνει το σοβιετικό μοντέλο…».

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι εξετάζεται από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών συγκεκριμένο μέτρο για «λύση στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες». «Την ίδια ώρα συνομιλούμε με τις εταιρείες για συνεχείς εκπτώσεις στις εταιρείες και αναμένονται και άλλες τις επόμενες ημέρες» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Τροπολογία – πραξικόπημα για ύποπτα πόθεν έσχες

«Άμεση» απόδοση δικαιοσύνης με ανακοπή για το… 2033 – Στο έλεος των servicers οι πολίτες

Κασσελάκης: «Ο λαός δικαιούται ξεκάθαρη απάντηση» – Τρία ερωτήματα για το επεισόδιο στην Κάσο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter