Βουλή: Κόντρα Κακλαμάνη και Αγαπηδάκη – Εκνευρισμένοι «γαλάζιοι» βουλευτές με την αν. υπουργό Υγείας

Ειρήνη Αγαπηδάκη (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ένταση επικράτησε ανάμεσα στον Νικήτα Κακλαμάνη και την Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά τη διάρκεια της «κοινοβουλευτικής ενημέρωσης» από τον υπουργό Υγείας στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της ΚΟ.

Στο δεύτερο υπουργικό «μασάζ» ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής ύψωσε τους τόνους απευθυνόμενος προς την αν. υπουργό Υγείας, τονίζοντας πως ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού δεν μπορεί να υλοποιείται με γιατρούς που δεν έχουν καν ολοκληρώσει το αγροτικό τους.

Πέραν αυτού, το ύφος με το οποίο απευθυνόταν στους βουλευτές η Ειρ. Αγαπηδάκη προκάλεσε -σύμφωνα με τις πληροφορίες- εκνευρισμό σε αρκετά μέλη της ΚΟ, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να αντιλαμβάνεται την τεταμένη ατμόσφαιρα και να παίρνει πάνω του τη διαδικασία.

Σε σχέση με την Ερώτηση των «8» προς τον ίδιο και τη Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός υποστήριξε πως βλέπει θετικά το ζήτημα της επέκτασης της απαλλαγής από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όσων πληρούν τα κριτήρια των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ, εξηγώντας πως πρέπει να διευκρινιστεί από το ΓΛΚ και την ΑΑΔΕ το δημοσιονομικό κόστος για να φανεί αν είναι παρέμβαση που μπορεί να γίνει.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις που παραχώρησε από το περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης είπε για την επίμαχη Ερώτηση:

«Είναι μια χρήσιμη Ερώτηση. Δεν ξέρω γιατί έγινε φασαρία. Δεν ήταν καθόλου επιθετική ίσα ίσα που ήταν πολύ καλογραμμένη και το ύφος πολύ συναδελφικό. Θέτει έναν πραγματικό προβληματισμό, έχει να κάνει καθαρά με την φαρμακευτική δαπάνη. Αν είναι κάτι που το αντέχουμε, θα το κάνουμε. Γιατί όχι. Αλλά πρέπει να το μετρήσουμε. Ακόμη το μετράμε. Δεν το απορρίπτω αξιωματικά. Πρέπει να το μετρήσουμε. Είναι ένα πολύ δόκιμο ερώτημα των συναδέλφων».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Ερώτηση Χαρακόπουλου σε Σκυλακάκη για «προκλητικούς λογαριασμούς ρεύματος σε γεωτρήσεις πλημμυροπαθών αγροτών»

Δημοσκόπηση: Ντέρμπι για γερά στομάχια στο ΠΑΣΟΚ – Όλα έτοιμα για τη μεγάλη «πράσινη» μάχη

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε η Θεοδώρα Τζάκρη από τη Πολιτική Γραμματεία