Βουλή: Ικανοποίηση στη ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ

Με πλατύ χαμόγελο υποδέχονταν «γαλάζιοι» βουλευτές και μέλη του υπουργικού συμβουλίου ερωτήματα από κοινοβουλευτικούς συντάκτες στους διαδρόμους της Βουλής αναφορικά με τις χθεσινές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Σε όσους απευθύνθηκε το documentonews.gr (και ήταν αρκετοί), εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Προβεβλημένο υπουργικό στέλεχος παρουσιάστηκε ενθουσιασμένο με την πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη, εξηγώντας πως πρόκειται για «το καλύτερο σενάριο» για τη ΝΔ. Υποστήριξε δε πως η Άννα Διαμαντοπούλου θα αποτελούσε μεγαλύτερο κίνδυνο για τη «γαλάζια» παράταξη, καθώς θα φλέρταρε (με τον κίνδυνο να επαναπατρίσει) κεντρώους ψηφοφόρους που στις δύο τελευταίες εθνικές εκλογές στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δύο βουλευτές της ΝΔ, με τον έναν εξ αυτών να έχει διατελέσει υπουργός με κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, παραδέχτηκαν από κοινού πως ο πολιτικά επικίνδυνος για την κυβέρνηση ήταν ο Παύλος Γερουλάνος. «Ο Γερουλάνος θα ήταν πρόβλημα…», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που διατυπώθηκε.

«Τώρα θα λέμε ό,τι θέλουμε για το ΠΑΣΟΚ» είπε μέλος της «γαλάζιας» ΚΟ από τη Βόρεια Ελλάδα, με έτερη συνάδελφο του να επισημαίνει πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας διαχειρίσιμος αντίπαλος, τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει κερδίσει τόσο σε επίπεδο εθνικών εκλογών όσο και ευρωεκλογών.

Παράλληλα, όλοι τους περιέγραφαν ως στραπάτσο για τον Χάρη Δούκα την τέταρτη θέση που κατέγραψε στην Αττική, εξηγώντας πως θα έχει πρόβλημα πολιτικής διαχείρισης στον Δήμο. Βέβαια, στο ερώτημα πώς ο τέταρτος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην Αττική κατάφερε να κερδίσει τον Κώστα Μπακογιάννη, τα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ αδυνατούσαν  να δώσουν σαφή απάντηση!

«Διατασικό» πηγαδάκι

Τα αδιάκριτα δημοσιογραφικά βλέμματα προσέλκυσε το πηγαδάκι που σχηματίστηκε στην αίθουσα του εντευκτηρίου από τους Κώστα Τασούλα, Νότη Μηταράκη, Θάνο Πέύρη, Στράτο Σιμόπουλο,  Μάκη Βορίδη, Χρήστο Μπουκώρο, Δημήτρη Κούβελα, Μίλτο Χρυσομάλλη, Γιώργο Βρεττάκο, Σέβη Βολουδάκη και Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ένιωσε μία σύντομη αδιαθεσία στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα κοινοβουλευτική Σύνοδο.

Όταν ήρθε η ώρα να κεράσει ο Ν. Μηταράκης για τα γενέθλια του, το πηγαδάκι απασχόλησε η φορολόγηση των tips στους σερβιτόρους. Αρκετοί βουλευτές διατύπωσαν με προσεκτικό τρόπο τη διαφωνία τους, με τα σχόλια τους να αποτυπώνουν την απαισιοδοξία τους για την απόδοση του μέτρου. Μετά την αποχώρηση αρκετών εκ των 11 που μετείχαν στο πηγαδάκι, η συζήτηση συνεχίστηκε με επίκεντρο τις πρακτικές των τραπεζών, οι οποίες φτάνουν στα αυτιά των μελών της ΚΟ με μεγάλη δόση δυσαρέσκειας από τους ψηφοφόρους τους.

Διαβάστε επίσης

Ο Ανδρουλάκης ηττήθηκε, ζήτω ο Ανδρουλάκης

Σεισμοί σε Κρήτη και Θήβα: Σημειώθηκαν με διαφορά 23 λεπτών – Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας (Video)

Σοκ στον Διόνυσο: Ομάδα δέκα ατόμων επιτέθηκε σε 17χρονο έξω από ΕΠΑΛ – Του έριξαν σπρέι πιπεριού και τον χτύπησαν (Video)

Θεσσαλονίκη: Από ύψος 12 μέτρων έπεσε ο 14χρονος – Παραμένει διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση (Video)

Απίστευτη καταγγελία Χρυσανθόπουλου: «Προληπτική επιστράτευση» στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ (Video)

Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ επί των ημερών μου, λέει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Φίτσο

Διάλογος Documento για την Κεντροαριστερά – Μιχελάκη: Συλλογική ευθύνη

Μέση Ανατολή: Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ και Ισραήλ – Τι συζήτησαν

Νετανιάχου: «Θα νικήσουμε τους εχθρούς του Ισραήλ» – Σήμερα το νέο διάγγελμα

Γάζα: Ένας χρόνος σφαγές – Η γενοκτονία σε αριθμούς

Ετικέτες