Βουλή: Γκρίνια Δημοσχάκη για να «εξεταστεί από μηδενική βάση» διάταξη που προκάλεσε αναταραχή την ΕΛ.ΑΣ

Βουλή: Γκρίνια Δημοσχάκη για να «εξεταστεί από μηδενική βάση» διάταξη που προκάλεσε αναταραχή την ΕΛ.ΑΣ

Τις αντιδράσεις που επικρατούν στην ΕΛ.ΑΣ εξέφρασε από βήματος Βουλής ο επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας και στρατηγός ε.α., Τάσος Δημοσχάκης, ζητώντας να «διορθωθεί» το άρθρο 63 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ που αφορά τις «δαπάνες μετακίνησης αστυνομικού προσωπικού για κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών».

Συγκεκριμένα, η διάταξη προβλέπει την παράταση έως τα τέλη του έτους του πλαφόν ύψους 1.350 ευρώ για «δαπάνες μετακίνησης αστυνομικού προσωπικού για κάλυψη εκτάκτων και απρόβλεπτων αναγκών». Αυτό που εξόργισε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ είναι πως η επίμαχη ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ, γεγονός που σημαίνει πως όσοι αστυνομικοί ξεπέρασαν το όριο δαπανών, θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Τούτων δοθέντων, ο κ. Δημοσχάκης ανέφερε από το βήμα της Βουλής για τη διάταξη, της οποίας την πατρότητα έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Στον παρόντα νόμο έχει προστεθεί το άρθρο 63 του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αφορά τα έξοδα εκτός έδρας εκτέλεσης υπηρεσίας αστυνομικών για έκτακτη αποστολή. Μετά από απόσπαση του αρχηγείου, όπως επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας, αντιμετώπισης εγκληματικότητας και λοιπές έκτακτες και επικίνδυνες αποστολές υψηλού επιχειρησιακού ενδιαφέροντος και χαρακτήρα. Η πρόσθετη διάταξη θέλει μια δεύτερη ματιά, είμαι σίγουρος ότι θα είναι με πνεύμα δικαίου και προς όφελος των ίδιων και των οικογενειών τους και πρέπει να τροποποιηθεί ή να διορθωθεί. Κατόπιν αυτού, προτείνω όπως διορθωθεί και συμπληρωθεί η αναδρομικότητα και να απαλειφθεί η διάταξη του άρθρου 63 ώστε με καθαρότερη και δικαιότερη σκέψη, να εξεταστεί από μηδενική βάση, όπως επιθυμεί το λαϊκό αίσθημα ενός κεντρικού οργανισμού του ελληνικού κράτους».

Αναλυτικά το άρθρο 63 του νομοσχεδίου:

Η ισχύς της παρ. 1Α του άρθρου 74 του ν. 5108/2024 (Α’ 65), περί των δαπανών μετακίνησης αστυνομικού προσωπικού για κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών, παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31η.12.2024.

Η παρ. 1Ατου άρθρου 74 του ν. 5108/2024 (Α’ 65):

Το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης, για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού και των Ειδικών Φρουρών που αποσπώνται ή μετακινούνται προσωρινά, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, προς ενίσχυση των Υπηρεσιών που υπάγονται στην κατά τόπο αρμοδιότητα των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, από την 1η.6.2024 έως και την 31η.8.2024, καθώς και για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού και Ειδικών Φρουρών που έχει αποσπαστεί ή μετακινηθεί προσωρινά σύμφωνα με την παρ. 1 για το χρονικό διάστημα από την 1η.6.2024 έως και την 31η.8.2024, ορίζεται κατά ανώτατο όριο μηνιαίως σε χίλια τριακόσια πενήντα ευρώ (1.350) ευρώ, κατά παρέκκλιση του άρθρου 37 του ν. 5079/2023.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Λευκή» ισορροπία Γερουλάνου – Συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Δούκα στη Βουλή

Ανάλυση NYT: Μπορεί το Ισραήλ να χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν; – Η θέση των ΗΠΑ και οι προτάσεις για αντίποινα

Γιώργος Κύρτσος: Επικήδειος

Παραίτηση Σβίγγου ζητά ο Στ. Κασσελάκης μετά τη διαρροή στοιχείων του Πόθεν Έσχες

Κυψέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 28χρονου – Τι κατέθεσαν τα δύο αδέλφια

Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στη «γαλάζια» πολυκατοικία – Νέα καρφιά στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter