Βουλή: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την απένταξη αντιπλημμυρικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ερώτηση με θέμα «η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα για την απένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» κατέθεσαν στους συναρμόδιους υπουργούς 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Αλέξη Χαρίτση.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν τους υπουργούς ποια και πόσα έργα εξαιρέθηκαν, τις αιτίες της απόφασης αυτής, αλλά και πώς θα χρηματοδοτηθούν πλέον αυτά τα έργα, όπως επίσης ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Documento είχε αποκαλύψει ότι από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης είχε αφαιρεθεί και το έργο της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Διαβάστε σχετικά: Ο Μητσοτάκης διέγραψε την ασφάλεια των τρένων

Αναλυτικά τα ερωτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

1. Πόσα και ποια συγκεκριμένα από τα έργα αφαιρούνται από τη λίστα έργων του εγκεκριμένου Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης στην πρόταση που υποβλήθηκε για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή; (λίστα συγκεκριμένων έργων με προϋπολογισμούς).

2. Για ποιους λόγους αφαιρούνται τα έργα αυτά και κυρίως τυχόν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας; (αναλυτικά τους λόγους αδυναμίας υλοποίησης και αφαίρεσής τους).

3. Πώς θα χρηματοδοτηθούν τα έργα αυτά προκειμένου να υλοποιηθούν; Έχουν εξασφαλιστεί οι αντίστοιχες πηγές χρηματοδότησης (αναλυτικά) για κάθε έργο που αφαιρείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης;

4. Ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης (αναλυτικά για κάθε έργο) των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που είτε παραμένει προς υλοποίηση στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είτε σχεδιάζεται να υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από άλλη πηγή;