Βουλή: Ερώτηση Κόκκαλη σε Σταϊκούρα για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία

Βουλή: Ερώτηση Κόκκαλη σε Σταϊκούρα για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία

Ερώτηση στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας από τον Χρήστο Σταϊκούρα στοιχεία αναφορικά με τα έργα και τα ποσά που διατέθηκαν για την αποκατάσταση υποδομών, δικτύων και την αντιπλημμυρική θωράκιση ανά Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί.

Ο κ. Κόκκαλης επισημαίνει την οργή και τον θυμό των πολιτών για την «έλλειψη θωράκισης της Θεσσαλίας», θυμίζοντας πως «ο “Ιανός” τρία χρόνια πριν και οι καταστροφές που προκάλεσε, ήταν η αιτία που η περιφέρεια Θεσσαλίας έλαβε για την αποκατάσταση υποδομών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων -μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων- 232 εκατ. ευρώ».

Τονίζει, επίσης, ότι ενεργοποιήθηκαν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων, συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35 εκατ. προορίζονταν για την Π.Ε. Καρδίτσας.

«Τα δε υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών είχαν δώσει 3,6 εκατ. ευρώ για τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες στα αρδευτικά δίκτυα και στις συναφείς υποδομές. Ο δε περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στη δίνη της τραγωδίας, ευαγγελίζεται ότι ολοκλήρωσε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, πλην όμως, τα στοιχεία τον διαψεύδουν» συμπληρώνει και υπογραμμίζει:

«Κατάλογος των έργων, που έχουν δημοπρατηθεί, καταδεικνύει ότι από το σύνολο των έργων, κανένα δεν έχει φτάσει στην φάση της οριστικής παραλαβής, ενώ όσα έχουν ολοκληρωθεί, δεν είναι αντιπλημμυρικά, αλλά έργα ασφαλτικά, έργα βιτρίνας, υπό τον μανδύα της αποκατάστασης. Σημειωτέον δε, ότι οι λόγοι καθυστέρησης που επικαλέστηκε ο Περιφερειάρχης περί γραφειοκρατίας στην διαδικασία των διαγωνισμών, είναι αμφίβολο εάν ισχύουν, διότι το σύνολο των έργων ανατέθηκε με απευθείας αναθέσεις, λόγω του κατεπείγοντος».

Τούτων δοθέντων, ζητά από τον κ. Σταϊκούρα να αποσαφηνίσει την κατάσταση, γνωστοποιώντας όλα τα στοιχεία σε σχέση με τα έργα και τα ποσά που δαπανήθηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter