Βουλή: Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κατά της επίταξης ιδιωτών γιατρών

Βουλή: Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κατά της επίταξης ιδιωτών γιατρών

Στην κατάθεση ενστάσεων αντισυνταγματικότητας προχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατά του άρθρου 65 που θεσπίζει την επίταξη ιδιωτών γιατρών, με την εν λόγω διάταξη να έχει προκαλέσει μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον Άδωνη Γεωργιάδη και τους αρμόδιους συνδικαλιστικούς φορείς, οι οποίοι διαδηλώνουν την ώρα συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην πλατεία Συντάγματος.

«Να αποσύρετε το άρθρο 65, αφήστε τα τερτίπια. Είναι παράλογο, αντισυνταγματικό και πέραν κάθε επιστημονικής δεοντολογίας. Δεν είναι δυνατόν να προσβάλλετε τους ιατρούς. Κοιτάξτε τι γίνεται στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή με τους γιατρούς που διαμαρτύρονται» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Υγείας και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιώτοπουλος, κατά την ανακοίνωση της κατάθεσης ένστασης αντισυνταγματικότητας για το επίμαχο άρθρο.

Προηγουμένως, ο κ. Παναγιώτοπουλος στηλίτευσε τις προβλέψεις του νομοσχεδίου που αφορά την «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης». Συγκεκριμένα, έκρινε πως η κυβέρνηση καταργεί το ΨΝΑ και το ΨΝΘ, ενώ πρόσθεσε πως στον τομέα της απεξάρτησης «η μεταρρύθμιση σας είναι ακόμα πιο ισοπεδωτική». «Θέλετε να σβήσετε από τον χάρτη την κουλτούρα της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιοίκησης. Θέλετε τον αποκλειστικό έλεγχο για λόγους πρακτικούς και λόγους ιδεολογικής ηγεμονίας» συμπέρανε.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Μάντζος, πήρε τον λόγο αμέσως μετά και ανακοίνωσε την ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του ίδιου άρθρου, όπως επίσης την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας για τρία άρθρα του σχεδίου νόμου.

Διαβάστε επίσης

Βουλή: «Λευκή πετσέτα» Στυλιανίδη για τις τσουχτερές αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Τροπολογία – πραξικόπημα για ύποπτα πόθεν έσχες

«Άμεση» απόδοση δικαιοσύνης με ανακοπή για το… 2033 – Στο έλεος των servicers οι πολίτες

Κασσελάκης: «Ο λαός δικαιούται ξεκάθαρη απάντηση» – Τρία ερωτήματα για το επεισόδιο στην Κάσο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter