Βουλή: Έκανε πως δεν άκουσε ο Λιβάνιος για τις αμοιβές του Γκρίνμπεργκ (Videos)

Βουλή: Έκανε πως δεν άκουσε ο Λιβάνιος για τις αμοιβές του Γκρίνμπεργκ (Videos)

Σαν ο διάολος το λιβάνι απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα της Γιώτας Πούλου ο νέος υπουργός Εσωτερικών αναφορικά με τις αμοιβές του «γκουρού» της πολιτικής επικοινωνίας, Σταν Γκρίνμπεργκ, ενώ παρέπεμψε στη διαβόητη επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής για απαντήσεις επί των «θαλασσοδανείων» της ΝΔ ή της πλουσιοπάροχης προεκλογικής καμπάνιας για τις ευρωεκλογές.

«Ποια είναι η συμβατική σχέση του κ. Γκρίνμπεργκ και των συνεργατών του με τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου; Ποια είναι η πηγή χρηματοδότησης των υπηρεσιών που προσφέρει και ποιο το ύψος των αμοιβών του;» ρώτησε η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην ολομέλεια της Βουλής, με τον Θεόδωρο Λιβάνιο να πετά τη μπάλα στην εξέδρα.

Παρενθετικά, στις 13 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε –μετά από ερώτηση του documentonews.gr- ότι ο «ο κ. Γκρίνμπεργκ, ήταν με σύμβαση η οποία λογικά τελειώνει στο τέλος Ιουνίου με τη ΝΔ και πληρωνόταν μηνιαίως με τιμολόγια τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία». Οπότε, γιατί αυτή η μυστικοπάθεια από τον κ. Λιβάνιο;

Διαβάστε σχετικά: Μητσοτάκης: Διώχνει τον Γκρίνμπεργκ για το «Βατερλώ» στις κάλπες

Η κ. Πούλου ρώτησε, επίσης, πώς ένα κόμμα που χρωστά της… Μιχαλούς έκανε τόσο πλούσια καμπάνια στο διαδίκτυο, με τον υπουργό να αντιτείνει:

«Όταν βρισκόμαστε στο 2024 και έχει αλλάξει ο τρόπος της πολιτικής επικοινωνίας, είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος αυτό το κομμάτι που λέγεται εκλογική χρηματοδότηση πώς θα το αξιοποιήσει. Άλλοι επιλέγουν διαφήμιση στο διαδίκτυο, άλλοι επιλέγουν να κολλούν σάντουιτς σε κολόνες της ΔΕΗ, άλλοι επιλέγουν άλλα μέσα προβολής. Δεν είναι δουλειά κανενός να αποφασίσει πώς κάθε κόμμα θα διαχειρίζεται την καμπάνια του. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι μηχανισμοί και τα εργαλεία και η δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία για να ελεγχθούν εξονυχιστικά».

«Καρφί» σε Βορίδη;

Στη δευτερολογία της, η τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε στον κ. Λιβάνιο ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με Προεδρικό Διάταγμα για τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων περιόρισε τις αρμοδιότητες επιτροπής πόθεν έσχες για τον έλεγχο της διακίνησης δαπανών μέσω κομματικών τραπεζικών λογαριασμών.

«Διπλασιάσατε από 20.000 σε 40.000 ευρώ τη χρήση μετρητών εκτός τραπεζικών λογαριασμών και περιορίσατε τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, καθώς η επιτροπή δεν καταγράφει την αποτίμηση των δωρεών και δεν έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στις τράπεζες για τον δανεισμό των κόμματων. Θα τις αλλάξετε αυτές τις διατάξεις;» πρόσθεσε, με τον κ. Λιβάνιο να αντιτείνει πως είναι ανοιχτός σε όποια πρόταση ενισχύει τη διαφάνεια των κομμάτων, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί και «καρφί» προς τον Μ. Βορίδη που απομείωσε τη διαφάνεια των κομμάτων.

Στρεψοδικώντας, ο κ. Λιβάνιος προκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να καταθέσει τη δήλωση πόθεν έσχες του έως τις 30/6, όπως θα πράξουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter