Μπορεί ο υπουργός Υγείας να ήταν ένθερμος υποστηρικτής του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, προκαλώντας ακόμα και βιτριολικά σχόλια συναδέλφων του για την ανεξάντλητη ικανότητα πολιτικής προσαρμογής του σε όλες τις περιστάσεις και απαιτήσεις, όμως, η σημερινή του απάντηση στις κατηγορίες του Δημήτρη Νατσιού οδηγεί με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι αναθεώρησε.
Με φόντο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρόεδρος της Νίκης προέβλεψε πως «όταν θα φύγετε από την πολιτική, ο κόσμος δεν θα σας θυμάται για όποια καλά έχετε κάνει στην πολιτική. Θα σας θυμάται για τη ψήφο κατά της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας, σβήνοντας όλα τα υπόλοιπα. Κάνω λάθος;».
«Το έχετε υπεραξιολογήσει…»
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Γεωργιάδης σήκωσε το γάντι. «Θεωρώ εξαιρετικά υποκριτικό ότι από όλη την κοινοβουλευτική και υπουργική μου διαδρομή το μόνο που έχει μείνει είναι αυτό το νομοσχέδιο» είπε και συνέχισε σχολιάζοντας: «Το έχετε υπεραξιολογήσει, εγώ το έχω σε τελείως διαφορετική θέση στη δίκη μου συνείδηση».
Η κυβίστηση του υπουργού δεν προκαλεί εντύπωση. Όχι τόσο για την έξη του κ. Γεωργιάδη στις αναδιπλώσεις και τις αυτοαναιρέσεις, αλλά επειδή μετά τις ευρωεκλογές και την απάλειψη του 41% των εθνικών εκλογών, είχε υποστηρίξει πως «ο νόμος για την ισότητα στον γάμο σίγουρα μας κόστισε, δεν υπάρχει αμφιβολία, μας το κρατάγανε».
Η πρόταση Νατσιού για ΠτΔ
Νωρίτερα, ο κ. Νατσιός ανακοίνωσε πως προτείνει για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα τον Βορειοηπειρώτη, Κώστα Κυριακού, χαρακτηρίζοντας «λαϊκό σίριαλ» την προεδρολογία και «τα δήθεν μεγάλα διλήμματα του πρωθυπουργού». «Αν πρέπει να είναι άντρας ή γυναίκα, πολιτικό πρόσωπο ή τεχνοκράτης, κεντροδεξιός ή κεντροαριστερός. Ψάχνετε εναγωνίως. Η απάντηση της Νίκης είναι ξεκάθαρη, ο ΠτΔ πρέπει να είναι βαθειά Έλληνας, να βάζει την Ελλάδα πάνω από τους ποικιλόνυμους προστάτες» ανέφερε και ανακοίνωσε:
«Προτείνουμε εμείς ως Νίκη τον Κώστα Κυριακού. Γεννήθηκε το 1955 στο χωριό Δερβιτσιάνη της Βορείου Ηπείρου. Το 1974, μικρός ακόμη, συνελήφθη την ώρα του μαθήματος και καταδικάστηκε και έμεινε 9 χρόνια σε φυλακή του Χότζα. Τον Ιούλιο του 1990 δραπέτευσε στη μάνα πατρίδα. Το 1992 εκλέχθηκε δημογέροντας στο χωριό του στη Β. Ήπειρο. Στις 28/10 του ίδιου έτους κρατήθηκε στο ΑΤ γιατί δεν δέχθηκε να κατεβάσει τις ελληνικές σημαίες. Το 1994 συλλαμβάνεται από την αλβανική ασφάλεια και ύστερα από πρωτοφανή βασανιστήρια οδηγήθηκε στη δίκη των 5 που καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλακή επειδή ήταν Έλληνας και χριστιανός ορθόδοξος».
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Νίκης προειδοποίησε τη ΝΔ πως «αν μπείτε στον πειρασμό και επιλέξετε για Πρόεδρο πολιτικό τέκνο του Σημίτη, θα το πληρώσετε ακριβά», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «η Νίκη είναι εδώ μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά για τους πληγωμένους, απογοητευμένους και μετανοημένους οπαδούς της ΝΔ».
Δείτε επίσης:
Bloomberg: Ο Έλον Μασκ θέλει να αγοράσει το Tik Tok – «Καθαρή μυθοπλασία» απαντούν οι κινέζοι