Βουλή: Απέρριψε την τροπολογία ΠΑΣΟΚ για τους «Σπαρτιάτες» ο Λιβάνιος – Σύγκρουση Δουδωνή και Στίγκα

Την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας όμως την ύπαρξη θετικών σημείων στη ρύθμιση που εισηγήθηκε ο Παναγιώτης Δουδωνή και γι΄ αυτό δεσμεύτηκε πως «εγκαίρως» θα κατατεθεί από την πλειοψηφία η δική της πρόταση για το εν λόγω ζήτημα. Προηγουμένως, τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην Ολομέλεια ο Βασίλης Στίγκας με τον τομεάρχη Εσωτερικών του τρίτου κόμματος.

«Κύριε Δουδωνή δεν άρχισε καλά η νέα θητεία του Νίκου Ανδρουλάκη» είπε εισαγωγικά ο Θεόδωρος Λιβάνιος και επισήμανε στον πολιτικό του αντίπαλο ότι δεν απάντησε στο ερώτημα αν είχε τη δυνατότητα το ΥΠΕΣ να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση του μορφώματος τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Προέβη σε αναδρομή αναφορικά με τις νομοθετικές μεταβολές του πλαισίου για την εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων και θύμισε πως η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής είχε ανασταλλεί μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής. «Εν αντιθέσει με τη μηδενιστική λοιμική που έχετε επιδείξει, εμείς ακούμε τις προτάσεις» σχολίασε, συμπληρώνοντας πως στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ «διακρίνουμε θετικά σημεία και γι΄ αυτό είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε».

Με δεδομένο ότι δεν εκκρεμεί κάποια νέα δόση της κρατικής χρηματοδότησης για το 2024, ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε πως το ζήτημα θα συζητηθεί «εν καιρώ», τονίζοντας πως η πρόταση της συμπολίτευσης θα τεθεί εν γνώσει της εθνικής αντιπροσωπείας «εγκαίρως» και καλώντας το ΠΑΣΟΚ να «μη μηδενίζει τα πάντα».

 

«1 εκατ. ευρώ κόστισε η αβελτηρία της κυβέρνησης»

Νωρίτερα, ο κ. Δουδωνής πήρε τον λόγο από το βήμα της Βουλής, θυμίζοντας πως η ίδια τροπολογία είχε ξανά κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2023. Στηλίτευσε δε ότι από τις τελευταίες εθνικές εκλογές στα ταμεία των «Σπαρτιατών» έχουν εισρεύσει 1.081.477,61 ευρώ κρατικής χρηματοδότησης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβερνητική πλειοψηφία.

«1 εκατ. ευρώ κόστισε η αβελτηρία της κυβέρνησης μέσω της αγνόησης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για ένα κόμμα που δεν συμμετείχε στις ευρωεκλογές λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου» υποστήριξε και σχολίασε δηκτικά ότι σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης, το οποίο αφορά επιμορφωτικούς σκοπούς, δαπανήθηκε για… εγκυκλοπαίδειες «για την επιμόρφωση του Κασιδιάρη στη φυλακή».

 

«Πόσα έχετε “φάει” από τον ελληνικό λαό;»

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», ο οποίος αντέτεινε εισαγωγικά πως «το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ δεν θα βάλει ποτέ μυαλό». Και συνέχισε ανεβάζοντας τους τόνους: «Στη συνείδηση του ελληνικού λαούς το ΠΑΣΟΚ είναι ο ολετήρας του έθνους. Θα πρέπει να κλείνει το στόμα του όταν μιλά για λεφτά. Πόσα έχετε “φάει” εσείς από τον ελληνικό λαό;».

Σημείωσε δε πως το 1 εκατ. ευρώ είναι στον τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος, πως οι «Σπαρτιάτες» δεν χρωστούν ούτε 1 ευρώ, ενώ ρώτησε τον κ. Δουδωνή: «Εσείς γιατί πήρατε κρατική χρηματοδότηση αφού χρωστάτε 450 εκατ. ευρώ;»

 

«Τίτλος τιμής»

Επιστρέφοντας τα πυρά, ο κ. Δουδωνής ανταπάντησε: «Οι ύβρεις του αχυρανθρώπου του καταδικασμένου εγκληματία Κασιδιάρη είναι για εμάς τίτλος τιμής. Σε καλή μεριά τα λεφτά που σας έδωσε η ΝΔ κ. Στίγκα».

Διαβάστε επίσης

Οργή για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό – «Ξεπέρασε τα όρια»

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ