Βουλή: «Άνω κάτω» οι ανεξάρτητοι με την εκπροσώπηση Χουρδάκη – Νέα επιστολή Λινού στον Τασούλα, ακύρωση ζητά ο Σαράκης

Την απόσυρση της εμπιστοσύνης της στο πρόσωπο του Μιχάλη Χουρδάκη εξέφρασε μέσω επιστολής στον Κώστα Τασούλα η Αθηνά Λινού, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε ζητήσει να εκπροσωπείται από τον πρώην βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας.

Αναταραχή επικρατεί στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών με φόντο τις οκτώ επιστολές (από τους κ.κ. Σαλμά, Λινού, Χουρδάκη, Παπαϊωάννου και Δημητροκάλη, Φλώρο, Μανούσο και Σαλτογιάννη) που είχαν προωθηθεί στον πρόεδρο της Βουλής για να εκπροσωπούνται από τον Μ. Χουρδάκη.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναθεώρησε την άποψη της, καθώς φαίνεται ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι ο κ. Χουρδάκης θα έχει δικαίωμα ψήφου στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τον σχηματισμό 3/5 σε σχέση με τον διορισμό επικεφαλής ανεξάρτητων Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, επικράτησε ένταση ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τον κατηγόρησε ότι «κάνει πολιτικό αλισβερίσι» με τους πρώην «Σπαρτιάτες» για να αλλάξει τον επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη.

Διαβάστε σχετικά: Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Τασούλα: «Κάνεις πολιτικό αλισβερίσι με τους ακροδεξιούς» – «Φαιδρότητες»

«Να πράξετε τα δέοντα για να ακυρωθεί»

Επιστολή απέστειλε στον κ. Τασούλα και ο έτερος ανεξάρτητος βουλευτής, Παύλος Σαράκης. Ο βουλευτής που εκλέχθηκε με την Ελληνική Λύση ψέγει τον πρόεδρο της Βουλής διότι, όπως σημειώνει, «ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε έγγραφη πρόσκληση από το Προεδρείο της Βουλής, προκειμένου να δηλώσω εγγράφως το πρόσωπο που επιθυμώ να με εκπροσωπεί στη Διάσκεψη των Προέδρων».

Τούτων δοθέντων, ο κ. Σαράκης ζητά -μεταξύ άλλων- από τον κ. Τασούλα να πράξει τα δέοντα «ώστε να ακυρωθεί, άλλως ανακληθεί η απόφαση σας περί ορισμού του κ. Μιχάηλ Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων, ως μη νομότυπη, και να επαναληφθεί εγκύρως η διαδικασία, κατά τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής».

Σε κάθε περίπτωση, για να ακυρωθεί η εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών από τον κ. Χουρδάκη θα πρέπει να αποσύρει τη στήριξη του ένας ακόμα βουλευτής εκ των οκτώ που έστειλαν επιστολή και παράλληλα, να σταλούν οκτώ νέες επιστολές με το πρόσωπο που θα αναλάβει τον ρόλο του εκπροσώπου στη Διάσκεψη των Προέδρων. Σε περίπτωση ισοψηφίας, τότε γίνεται κλήρωση.

Διαβάστε επίσης:


Για όλους είχε η Δήμητρα Λιάνη μετά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ… (Video)


Ο Δένδιας κλείνει την πόρτα στον Μητσοτάκη: «Δεν είναι στις προθέσεις μου» να γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Η χρυσή παράγκα της Μενδώνη στη ΔΕΘ


Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πύρρειος νίκη Ανδρουλάκη – Τα δύσκολα είναι μπροστά


Φόβοι για νέο Βατερλώ «αλά Ρηγίλλης» στο Μαξίμου – Σκέψεις για ακύρωση εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ


Ισραήλ: Διαψεύδονται οι πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο αρχηγός του IDF Ερζί Χαλέβι σε χτύπημα με drones


Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε: «Οι Αριστεροί ξέρουν να παίρνουν λαιμό, κανονικό λαιμό» (Video)

Ετικέτες