Βουλή: Αναφορά ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσοχοΐδη για την άμεση διερεύνηση του θανάτου Πακιστανού μετανάστη στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Τη σοκαριστική αποκάλυψη του documentonews.gr για τον θάνατο Πακιστανού μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα φέρνουν στη Βουλή 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –με πρωτοβουλία των τομεαρχών Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, Κώστα Μπάρκα και Γιώργου Ψυχογιού αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Άγιος Παντελεήμονας: Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον νεκρό μετανάστη στο ΑΤ – Πλήθος ερωτημάτων μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ

«Το θλιβερό αυτό περιστατικό εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τη μεταχείριση των μεταναστών στη χώρα μας. Ο άτυχος άνδρας, που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος για σχεδόν μία εβδομάδα, φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του, ενώ η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι υπήρξε θύμα βασανισμού. Αντιμετωπίζει ήδη νομικές διαδικασίες κατά της Εισαγγελίας, ζητώντας να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του» σημειώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν:

«Σημαντικό είναι ότι οι αρχικές πληροφορίες της αστυνομίας, οι οποίες τον χαρακτήριζαν ως άστεγο και χωρίς ταυτότητα, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα στοιχεία που έχουν προκύψει. Ο συγκεκριμένος μετανάστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μισθωτήριο, ταυτότητα, μιλούσε άπταιστα ελληνικά και ζούσε στην Ελλάδα από το 2004.

»Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας που αποδίδουν το θάνατό του σε παθολογικά αίτια, αμφισβητούνται έντονα από τις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και τις καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίες υποδεικνύουν μία διαφορετική πραγματικότητα».

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι βουλευτές αιτούνται τα εξής:

1. Άμεση και ανεξάρτητη έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη.

2. Διερεύνηση των ισχυρισμών της οικογένειας και των μαρτυριών που αμφισβητούν τις δηλώσεις της αστυνομίας.

3. Ενίσχυση των διαδικασιών αναφοράς περιστατικών κακομεταχείρισης από κρατικούς φορείς, ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής.

Η αναφορά:

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις μετα την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Πακιστανός μετανάστης νεκρός ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα – Εικόνες-σοκ

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Τρεις φορές σε μια εβδομάδα κάλεσαν το ΕΚΑΒ για άγρια τραυματισμένους κρατούμενους

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: «Να διερευνηθεί πιθανό ρατσιστικό κίνητρο»

Νέα Αριστερά μετά την αποκάλυψη Documento για τον νεκρό μετανάστη στο ΑΤ: Mην διανοηθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα