Βουλή: Αναφορά Στύλιου σε Γεωργιάδη για την «τραγική υποστελέχωση» του νοσοκομείου Άρτας

Βουλή: Αναφορά Στύλιου σε Γεωργιάδη για την «τραγική υποστελέχωση» του νοσοκομείου Άρτας

Αναφορά στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη κατέθεσε ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Άρτας με τη ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Τριµελής Επιτροπή Γιατρών του νοσοκομείου Άρτας, η οποία καταγγέλλει «την τραγική υποστελέχωση της ιατρικής υπηρεσίας», γεγονός που «διαμορφώνει συνθήκες λειτουργικής κατάρρευσης».

Ειδικότερα, οι γιατροί επισημαίνουν αρχικά πως «τα οργανικά κενά της ιατρικής υπηρεσίας είναι της τάξης του 45%, δεν υπάρχουν ειδικευόµενοι στις κλινικές και δεν υπάρχουν και ειδικευόµενοι που δηλώνουν ότι θα έρθουν στο νοσοκοµείο, καθώς οι λίστες ειδικότητας είναι κενές».

Περιγράφουν δε ως «κρίσιμο ζήτημα για την παρούσα περίοδο» την εφημέρευση και τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, η οποία «πλέον από τις επόµενες µέρες δεν θα είναι σε θέση να εφηµερεύσει και να δέχεται περιστατικά, καθώς θα λειτουργεί µόνο µε τέσσερις ειδικευµένους γιατρούς και κανένα ειδικευόµενο».

«Δεν είναι δυνατόν λόγω της δραµατικής υποστελέχωσης να υπογράφονται από τη Διοίκηση του Νοσοκοµείου ελλιπή προγράµµατα εφηµεριών. Δεν επιτρέπεται να κινδυνεύουν µε µείωση οι ενεργείς κλίνες της Μ.Ε.Θ. λόγω της µη προκήρυξης για χρόνια των κενών οργανικών θέσεων γιατρών» υποστηρίζουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου:

«Είναι σαφές ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών και η ευθύνη βαραίνει τις Διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκοµείου και σαφώς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που αγνοούν συστηµατικά τα αυτονόητα αιτήµατα µας και προσπαθούν µε ζήλο να διαλύσουν ότι έµεινε όρθιο από το Δηµόσιο Ʃύστηµα Υγείας».

Τούτων δοθέντων, οι γιατροί ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων της ιατρικής υπηρεσίας και την άµεση κάλυψη µε επικουρικούς γιατρούς των κενών στα ΤΕΠ, στην Παθολογική και στο Ακτινοδιαγνωστικό, όπως επίσης αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για γιατρούς και προσωπικό του νοσοκομείου.

Η Αναφορά του Γ. Στύλιου στον Άδωνη Γεωργιάδη:

 

Η Αναφορά του Γ. Στύλιου στον Άδωνη Γεωργιάδη: by Website Documento on Scribd

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter