Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ επιλέγει τη Μαρίγια Γκάμπριελ για τη θέση του πρωθυπουργού

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ επιλέγει τη Μαρίγια Γκάμπριελ για τη θέση του πρωθυπουργού

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το δεξιό κόμμα του GERB θα διορίσει την Ευρωπαία Επίτροπο για την Καινοτομία, Μαρίγια Γκάμπριελ, ως τη νέα πρωθυπουργό της χώρας.

Τα δημοσιεύματα άρχισαν να κυκλοφορούν στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη το βράδυ ότι η πρώην ευρωβουλεύτρια και δύο φορές επίτροπος θα είναι η επιλογή του GERB για να ξεφύγει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, μετά από πέντε διαδοχικές εκλογές που απέτυχαν να αναδείξουν νικητή.

Ο Μπορίσοφ είπε την Τρίτη ότι βρήκε έναν υποψήφιο που ήταν «αδιαμφισβήτητος πρωθυπουργός» και θα μπορούσε να «φέρει τάξη στο χάος», σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο Mediapool.
Οι σχηματισμοί «Συνεχίζοντας την Αλλαγή» (PP) και «Δημοκρατική Βουλγαρία» (DB), η συμμαχία των κομμάτων κατά της διαφθοράς που ήρθαν στη δεύτερη θέση στις εκλογές στη Βουλγαρία, λένε ότι δεν θα συνεργαστούν διορίζοντας υπουργούς σε μια κυβέρνηση που έχει οριστεί από το GERB, αλλά ο Μπορίσοφ προσπαθεί να τους εξαναγκάσει, κατηγορώντας τους, όμως παράλληλα, για αλαζονεία.

Εάν δεν υποχωρήσουν, ο Μπορίσοφ έχει και άλλη επιλογή, αφού μπορεί να διαπραγματευτεί με πιθανούς εταίρους για συνασπισμό από την παλιά πολιτική τάξη, όπως τους Σοσιαλιστές και το φιλοτουρκικό «Κίνημα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες», που δεν έχουν το καλύτερο ιστορικό σε σχέση με τη διαφθορά.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του Μπορίσοφ στο κοινοβούλιο της Σόφιας, το PP-DB είπε ότι δεν θα υποστηρίξει τον διορισμό οποιουδήποτε εκπροσώπου του GERB σε μια νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με το Mediapool.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter