Βορίδης για το πόρισμα του Αρείου Πάγου: «Φταίει ο νόμος του Ανδρέα Παπανδρέου…»

Με ανάλαφρη διάθεση και σκωπτικό ύφος παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Μάκης Βορίδης την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιδρούσε σφόδρα για το πόρισμα – «κουρελόχαρτο» του Αρείου Πάγου σε σχέση με τις υποκλοπές.

«Απαλλάχθηκε η κ. Βλάχου. Τι να κάνω για να σας βοηθήσω; Δεν υπηρετήθηκε η πολιτική σας εξιστόρηση από τα πράγματα…», είναι ένα χαρακτηριστικό σημείο του τρόπου που απευθυνόταν στη μειοψηφία, ψέγοντάς την για κατά το δοκούν αντιμετώπιση των αποφάσεων της δικαιοσύνης. «Αν δεν σας αρέσουν (οι απόφασης της δικαιοσύνης) δεν την εμπιστεύεστε, αν αποφασίζει όπως σας αρέσει τότε η αλήθεια λάμπει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κατέληξε η εξέταση (της υπόθεσης) σε 300 σελίδες πόρισμα που δεν εξυπηρετεί τις πολιτικές σας σκοπιμότητες. Τι να κάνουμε τώρα;», ήταν ένα ακόμα δεικτικό σχόλιο του αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού, ο οποίος έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει με περιπαικτική διάθεση τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δικαιολόγησε τις «νόμιμες υποκλοπές» άνευ αιτιολογίας με βάση τον σχετικό νόμο που είχε ψηφιστεί το 1994 επί ημερών Ανδρέα Παπανδρέου. «Ποτέ άλλαξε; το 2022 από την κυβέρνηση μας» είπε, προκαλώντας την αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο αντέτεινε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί υπεύθυνος της συγκάλυψης είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Κλείνοντας, ο κ. Βορίδης κούνησε και το δάχτυλο στη μειοψηφία, καθώς υποστήριξε ότι ανέμενε από τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι «ψάχνουν συνέχεια συνωμοσίες» και «εκτόξευαν ύβρεις κατά του πρωθυπουργού», να αναγνωρίσουν πως τα μόνα κοινοβουλευτικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί βρίσκονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε σχετικά

Αυλίδα: Αμαξοστοιχία με 130 επιβάτες συγκρούστηκε με φορτηγό – Διακοπή στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα

Γεωργιάδης για «κουρελόχαρτο» Αρείου Πάγου: «Το θέμα των υποκλοπών έληξε. Τελεία»

Διάλυση δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης: ΝΔ και Κατσιβαρδάς υπερψήφισαν το νομοσχέδιο

Βαξεβάνης για υποκλοπές: Το Documento επιβεβαιώνεται σε όλα – Υπήρξε δημοσιογράφος με βρόμικο ρόλο

Γαλλία: Το δείπνο των 500.000€ με αστακό του Βασιλιά Καρόλου που έριξε… έξω τον προϋπολογισμό της προεδρίας