Βορίδης για ΠτΔ: «Υπάρχουν πρόσωπα στην παράταξή μας με συνθετικά χαρακτηριστικά» – Η σαμαρική πτέρυγα «καίει» τη Σακελλαροπούλου

Βορίδης για ΠτΔ: «Υπάρχουν πρόσωπα στην παράταξή μας με συνθετικά χαρακτηριστικά» – Η σαμαρική πτέρυγα «καίει» τη Σακελλαροπούλου

Πολλαπλασιάζονται οι φωνές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας που θεωρούν ότι το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι μία προσωπικότητα από την «ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη». Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά ο Μάκης Βορίδης ενώ είπε ότι «δεν είναι καιρός να μιλήσουμε για πρόσωπα, τόνισε ότι ο «πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ενότητα του έθνους και του κράτους. Τέτοια πρόσωπα υπάρχουν στην παράταξή μας».

Η συγκεκριμένη δήλωση γίνεται τη στιγμή που τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη κουβέντα για το ενδεχόμενο το πρόσωπο που θα επιλέξει για την προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Μπορεί στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να χαρακτήρισε «προσβλητική τη συζήτηση ως προς τον θεσμό», όμως έχει σημασία να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης «υιοθέτησε» πλήρως τη γραμμή της σαμαρικής πτέρυγας, που μετά τις ευρωεκλογές τονίζει συνεχώς ότι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει προέρχεται από την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη. Με αυτόν τον τον τρόπο η δεξιά πτέρυγα του κόμματος “έκαψε” οποιαδήποτε σκέψη του πρωθυπουργού για επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Είναι πλέον σαφές ότι το Μαξίμου βλέποντας την πολιτική φθορά να συνεχίζεται, θα στρέφεται ολοένα και πιο δεξιά. Μάλιστα, ερωτώμενος για τα σενάρια που συνδέουν τον Νίκο Δένδια με την θέση του ΠτΔ και ότι ο πρωθυπουργός θέλει να ξεφορτωθεί τους «δελφίνους», ο Μάκης Βορίδης είπε ότι δική μας φιλοδοξία είναι «να βγάλουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τρίτη φορά πρωθυπουργό».

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Σε σχέση με τα σενάρια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπου θα περιορίζονται οι διαρροές σε μικρότερα δεξιά κόμματα ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «αυτή είναι μία πρόωρη συζήτηση. Συζητάμε σε μία φάση που έχουμε μία τριετία μπροστά μας. Η συζήτηση αυτή δεν υπάρχει σε εμάς. Η στόχευση της Νέας Δημοκρατίας είναι να έχουμε αυτοδυναμία. Αυτή είναι η στόχευσή μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter