Βορίδης για Καραμανλή – Σαμαρά και ΠτΔ: «Αυτά τα ζητήματα δεν μας απασχολούν ούτε πεντάλεπτο, ούτε για διάλειμμα» (Video)

Βορίδης για Καραμανλή – Σαμαρά και ΠτΔ: «Αυτά τα ζητήματα δεν μας απασχολούν ούτε πεντάλεπτο, ούτε για διάλειμμα» (Video)

Να υποβαθμίσει τις εσωτερικές αντιθέσεις που υπάρχουν στη γαλάζια παράταξη προσπαθεί το Μαξίμου, καθώς μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού που είπε σε σχέση με τις διαφωνίες των Καραμανλή – Σαμαρά, ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος μαζί με την κυβέρνηση για την χάραξη της «πολιτικής γραμμής», σήμερα την ίδια λογική ακολούθησε και ο Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Σκάι ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζοντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Καραμανλή και κυρίως με τον Σαμαρά, μετά τις σκληρές τοποθετήσεις στο πολεμικό μουσείο (1/7), αλλά και για τη συζήτηση για την ΠτΔ είπε ότι «θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι αυτά τα θέματα που έχετε θέσει, δεν απασχολούν ούτε πεντάλεπτο, ούτε για διάλειμμα», σημειώνοντας ότι αυτά που προέχουν είναι τα ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία είναι κρίσιμα και σημαντικά.

«Στο κυβερνητικό πρόγραμμα συντάσσεται ή διαφωνεί κάποιος»

Μάλιστα, ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός είπε χθες το αυτονόητο ότι προφανώς όταν έχεις ένα κόμμα του 41% έχεις και διαφορετικές ευαισθησίες σε κάποια θέματα. Εγώ που είμαι δεξιός συνεργάζομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θεωρείται κεντρώος, επειδή υπάρχει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Στο κυβερνητικό πρόγραμμα συντάσσεται ή διαφωνεί κάποιος».

Ο Βορίδης «αντιλήφθηκε» τις αδυναμίες της ελεύθερης αγοράς

Σημειώνεται, ότι μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν με τις παρεμβάσεις στην αγορά του ρεύματος, νοθεύεται η «ελεύθερη αγορά», ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «εάν θέλουμε να πάμε σε ένα καθαρό φιλελεύθερο μοντέλο, τότε η απάντηση θα ήταν ότι δεν παρεμβαίνω στην κυκλοφορία, αφήνω να γίνεται δυναμική τιμολόγηση, αυτό να ξέρουμε τι σημαίνει, ότι θα πληρώσουν τα νοικοκυριά 200, 250% πάνω στο ρεύμα. Η θεωρία αυτή τι λέει, ότι σε τελική ανάλυση αυτό θα οδηγήσει στη μείωση της ζήτησης. Ναι, η μείωση της ζήτησης σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα έχουν ερκοντίσιον το καλοκαίρι». Ο Μάκης Βορίδης αντιλαμβάνεται μετά από ένα αιώνα τις θεωρίες του Τζων Μέυναρντ Κέυνς, περί της χρησιμότητας της κρατικής παρέμβασης, για να υπάρχει κοινωνική συνοχή.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Τραμπ σκέφτεται να κάνει υπουργό Οικονομικών τον επικεφαλής της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ είδε το έγκλημα στο Κίεβο – Αφορμή κλιμάκωσης η παράλογη επίθεση στο παιδιατρικό νοσοκομείο

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Το ΔΝΤ αναθεώρησε από 4,6% στο 5% την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας

Φρίκη δίχως τέλος στη Γάζα: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ – Δεκάδες νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter