Βορίδης για δεξιά στροφή: «Στο ζήτημα αυτό έχω μία συγκεκριμένη άποψη και ευαισθησία, ως αυτοπροσδιοριζόμενος δεξιός» (Video)

Βορίδης για δεξιά στροφή: «Στο ζήτημα αυτό  έχω μία συγκεκριμένη άποψη και ευαισθησία,  ως αυτοπροσδιοριζόμενος δεξιός» (Video)

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, ότι απορρίπτει «τις συζητήσεις περί δεξιάς στροφής», πήρε θέση και ο Μάκης Βορίδης μέσα από συνέντευξή του στο Σκάι.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του έγινε ο υπουργός Επικρατείας είπε «να μου επιτρέψετε στο ζήτημα αυτό να έχω μία συγκεκριμένη άποψη και ευαισθησία ως αυτοπροσδιοριζόμενος δεξιός. Για να μιλήσουμε για δεξιά στροφή, για κεντρώα στροφή για οποιαδήποτε στροφή πρέπει να συνδέεται με πολιτικές».

Σε ότι αφορά τις πολιτικές της κυβέρνησης και τη δεξιά ατζέντα είπε ότι «πρέπει να δούμε τι κάνουμε για την παράνομη μετανάστευση, τι είναι εκείνο που κάνουμε για το νόμο και την τάξη, τι κάνουμε για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τι κάνουμε για τη μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Αυτή είναι δεξιά ατζέντα».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τα κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει «ρωτάμε τα κόμματα αυτά τα δεξιά, τι εισφέρουν στον δημόσιο διάλογο», συμπληρώνοντας ότι δεν μιλάνε ανοιχτά και ότι λαϊκίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ είπε για αυτούς που ζητούν δεξιά στροφή, ότι «απορρίπτω τις συζητήσεις περί δεξιάς στροφής. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους και το πρόγραμμά μας. Ακούμε και τη διαφορετική άποψη. Κάνουμε και αυτοκριτική, ακούμε και τη γκρίνια, αλλά προέχει η διακυβέρνηση. Θα διαψεύσουμε όποιους θεωρούν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό στις επόμενες εκλογές». Επίσης, για το μήνυμα των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι συμπυκνώνεται στη φράση «κινηθείτε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά».

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

Ξανά στο εδώλιο ο Λιγνάδης – Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για βιασμούς ανηλίκων

Χωρίς ταξί σήμερα η Αττική – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
17/09/2024, 07:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter