Βόρεια Κορέα: Συνετρίβη λόγω βλάβης στρατιωτικός δορυφόρος – Αντιδράσεις από ΟΗΕ και Ιαπωνία

Βόρεια Κορέα: Συνετρίβη λόγω βλάβης στρατιωτικός δορυφόρος – Αντιδράσεις από ΟΗΕ και Ιαπωνία

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός δορυφόρος αναγνώρισης και επιτήρησης που είχε σκοπό να θέσει σε τροχιά «έπεσε στη θάλασσα», λόγω τεχνικής βλάβης που υπέστη ο κινητήρας του πυραύλου «δύο σταδίων» που τον μετέφερε, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Ο νέος πύραυλος μεταφοράς δορυφόρων Cheollima-1 κατέπεσε στη Δυτική Θάλασσα», ανέφερε το KCNA, χρησιμοποιώντας την κορεατική ονομασία της Κίτρινης Θάλασσας, εξηγώντας πως ο πύραυλος έχασε την ορμή του εξαιτίας βλάβης «στον κινητήρα δύο σταδίων» που φέρει.

Η σημερινή εκτόξευση ήταν η έκτη προσπάθεια της Πιονγκγιάνγκ να θέσει δορυφόρο σε τροχιά και η πρώτη από το 2016. Προκάλεσε πρόσκαιρα συναγερμούς στη Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία.

Αντιδράσεις από το Τόκιο

Η εκτόξευση «βαλλιστικού πυραύλου» στην οποία προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Τόκιο την «καταδικάζει σθεναρά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

Καταδικάζει ο ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες «καταδικάζει» την εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει σθεναρά την εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου» στην οποία προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε στη Νέα Υόρκη ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του κ. Γκουτέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter