Βόρεια Κορέα: «Αβάσιμες φήμες» – Διαψεύδει ότι έστειλε στρατιώτες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Βόρεια Κορέα διέψευσε ότι παρείχε στρατιώτες στη Ρωσία, οι οποίοι θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ στον ΟΗΕ έφτασε ως το σημείο να χαρακτηρίσει «αβάσιμη φήμη» τον σχετικό ισχυρισμό της Σεούλ.

«Όσον αφορά τη λεγόμενη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, η αντιπροσωπεία μου δεν αισθάνεται την ανάγκη να σχολιάσει αυτές τις στερεότυπες αβάσιμες φήμες», δήλωσε Βορειοκορεάτης εκπρόσωπος στη διάρκεια συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τις φήμες για ανάπτυξη Βορειοκορεατών στρατιωτών δεν επιβεβαιώθηκαν από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, αλλά και οι δύο έκριναν ότι αν επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές θα πρόκειται για δυνητικά επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας – Ν. Κορέας για την αποστολή βορειοκορεατών στο μέτωπο της Ουκρανίας

«Οι ισχυρισμοί της Σεούλ έχουν στόχο να αμαυρώσουν την εικόνα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας και να υπονομεύσουν τις νόμιμες, φιλικές και συνεργατικές σχέσεις ανάμεσα σε δύο κυρίαρχα κράτη», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας είχε καλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή στη Σεούλ για να του ζητήσει την «άμεση» αποχώρηση των στρατιωτών που εστάλησαν, σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση, από την Πιονγκγιάνγκ για να υποστηριχθεί η Μόσχα στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτός «υπογράμμισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα δεν στρέφεται κατά των συμφερόντων ασφαλείας της Νότιας Κορέας».

Διαβάστε επίσης

Αριστείδης Φλώρος: «Όχι» στο αίτημα εξαφάνισης των δημοσιευμάτων για τη δίκη

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

Αναδρομικά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον Γιώργο Πιτσιλή φοροκλέβουν και κοροϊδεύουν χιλιάδες συνταξιούχους

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Παύλος Γερουλάνος: Σε αφωνία λόγω χειρουργικής επέμβασης στις φωνητικές χορδές

Λίντια Θορπ: «Δεν ψάχνω την επανεκλογή, αλλά δικαιοσύνη» – Τι απαντά η Αυστραλή γερουσιαστής που τα «έψαλε» στον Κάρολο