Βόμβα Μεντβέντεφ: Το Κίεβο μπορεί να στρατολόγησε τον φερόμενο ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ

Βόμβα Μεντβέντεφ: Το Κίεβο μπορεί να στρατολόγησε τον φερόμενο ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ

Μια ανάρτηση – «βόμβα» έκανε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχετικά με τον 58χρονο επίδοξο δολοφόνο του Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, διατύπωσε τη θέση ότι ο 58χρονος Αμερικάνος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος από τις αμερικανικές αρχές, θα μπορούσε να έχει στρατολογηθεί από το Κίεβο.

«Αναρωτιέμαι πραγματικά, τι θα γίνει, αν αποδειχθεί ότι ο νέος δράστης της νέας αποτυχημένης επίθεσης κατά του Τραμπ, ο Ρουθ, ο οποίος στρατολογούσε μισθοφόρους για τον ουκρανικό στρατό, είχε προσληφθεί από το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο για αυτήν την απόπειρα δολοφονίας» αναφέρει σε ανάρτηση του στο X ο Μεντβέντεφ.


Ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ακτιβιστής με δράση υπέρ της Ουκρανίας, κρατείται από τις αμερικανικές αρχές για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – τη δεύτερη σε διάστημα λίγων μηνών.

Ο Ρουθ είχε γράψει ένα βιβλίο (που είχε εκδώσει μόνος του) για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ είχε ο ίδιος προσπαθήσει να καταταγεί στο ουκρανικό μέτωπο, χωρίς επιτυχία.

Το χρονικό της νέας απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ

Η Secret Service, το ειδικό αστυνομικό σώμα που εγγυάται την προστασία προέδρων, πρώην προέδρων και πολιτικών προσωπικοτήτων πρώτης γραμμής, ανακοίνωσε πως διενεργούσε έρευνα για πυρά «λίγο πριν από τις 14:00» (τοπική ώρα· στις 21:00 ώρα Ελλάδας).

Πράκτορές της «άνοιξαν πυρ εναντίον ενόπλου» που βρισκόταν στα όρια του γηπέδου γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ και εντόπισαν τουφέκι τύπου AK-47, με προσαρμοσμένη διόπτρα, διευκρίνισαν οι αρχές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή με όχημα μαύρου χρώματος, όμως αυτόπτης μάρτυρας έδωσε τα στοιχεία του οχήματος στην αστυνομία, που τον εντόπισε.

«Έχουμε κάποιον υπό κράτηση που είναι ο πιθανός ύποπτος», δήλωσε ο Ρικ Μπράντσο, ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο αξιωματούχος της Secret Service, ο Ραφαέλ Μπάρος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μέχρι στιγμής οι αρχές «δεν είναι σίγουρες (…) πως αυτό είναι το πρόσωπο που πυροβόλησε» εναντίον των πρακτόρων της.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη βέβαιο ότι ο άνδρας που συνελήφθη είναι αυτός που πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του γηπέδου γκολφ όπου έπαιζε ο κ. Τραμπ. Τα κίνητρά του είναι άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Πεσκόφ: «Tο παιχνίδι με τη φωτιά έχει συνέπειες»

Το Κρεμλίνο εκτίμησε τη Δευτέρα 16/9 ότι η σύνδεση του δράστη της φερόμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την Ουκρανία αποδεικνύει ότι «το παιχνίδι με τη φωτιά» έχει συνέπειες.

«Φυσικά και παρακολουθούμε τις πληροφορίες που έρχονται από τις ΗΠΑ, βλέπουμε σε ποιο βαθμό η κατάσταση εκεί είναι τεταμένη (…) η πολιτική μάχη εντείνεται και χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι», σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Δεν είμαστε εμείς που πρέπει να σκεφτούμε, οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών πρέπει να σκεφθούν. Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι με τη φωτιά έχει συνέπειες», τόνισε.

Τα σχόλια του Πεσκόφ ήταν μια ξεκάθαρη αναφορά στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Οι New York Times επεσήμαναν ότι πήραν συνέντευξη από τον Ρουθ το 2023 για ένα άρθρο που αφορούσε τους Αμερικανούς που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν το Κίεβο.

Ο Ρουθ είχε επισημάνει σε αυτή τη συνέντευξη ότι πήγε στην Ουκρανία το 2022 και πέρασε αρκετούς μήνες εκεί, όπως και ότι προσπάθησε να στρατολογήσει Αφγανούς στρατιώτες που έφυγαν για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

«Ουάου»: Το σχόλιο του Ίλον Μάσκ για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Πυρετός στο Μαξίμου για «γαλάζιες» διαρροές προς τα δεξιά – Περιοδείες με στόχο τη συσπείρωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την Ευρώπη: Ξεχειλίζουν ποτάμια, πλημμύρες και νεκροί- Φουσκώνει κι ο Δούναβης (Photos)

«Ως εδώ»: Kλιμακώνουν οι αστυνομικοί μετά τα ψίχουλα Μητσοτάκη – Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΝΔ (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter