«Βόμβα» Γερουλάνου κατά Ανδρουλάκη: «Εμένα δε με κρατάει κανείς στην πολιτική»

«Βόμβα» Γερουλάνου κατά Ανδρουλάκη: «Εμένα δε με κρατάει κανείς στην πολιτική»

Δεν αποτέλεσε σπαζοκεφαλιά μεγάλης δυσκολίας το ερώτημα ποιον από τους ανθυποψηφίους του στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας εννοούσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Α΄Αθήνας Παύλος Γερουλάνος όταν έδειξε κατά αντίστιξη ότι υπάρχει κάποιος που τον κρατάνε πολιτικά. Στη Χαριλάου Τρικούπη και όχι μόνο, θεωρούν ότι φουντώνει η αντιπαράθεση όσο πλησιάζει η ημερομηνία της 6ης Οκτωβρίου 2024, οπότε θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Βλέπουν πίσω από την αναφορά Γερουλάνου (συνέντευξη TheTOC -1.9.2024) ότι δεν τον κρατάει κανείς, ευθεία επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δημοσιογραφική ερώτηση «Τι θεωρείς ότι έχεις εσύ που δεν έχουν οι άλλοι υποψήφιοι;» απάντησε: «Έχω σχέδιο, έχω εμπειρία και μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως όμως δεν με κρατάει κανένας στην πολιτική. Δεν με κρατάει κανένας από το να παλέψω για αυτά που πιστεύω ότι είναι καλά για τον τόπο». Μάλιστα, στη συμπληρωματική ερώτηση «όταν λες δεν σε κρατάει, δεν είσαι δέσμιος συμφερόντων;» ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε ως εξής:

«Δεν είμαι δέσμιος καμίας άλλης προσέγγισης για τα πράγματα, εκτός από αυτό το οποίο πιστεύω ότι είναι καλό για τον τόπο μου και αυτό με κάνει να ακούω και να συνθέτω διαφορετικές απόψεις».

Εχει ενδιαφέρον ότι ο Παύλος Γερουλάνος αναφορικά με τον κίνδυνο ρευστοποίησης του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι δεν είναι σε μια τέτοια φάση το ΠΑΣΟΚ αλλά σε μια φάση στην οποία «αναζητεί την καλύτερη δυνατή λύση για να μείνουμε ενωμένοι και για να προχωρήσουμε μπροστά, για να δημιουργήσουμε έναν πόλο απέναντι σε αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα». Ο Παύλος Γερουλάνος τάχθηκε από θέση Αρχής υπέρ των συνθέσεων και των συνεργασιών. Όμως έθεσε μια προϋπόθεση για τις συνεργασίες: «πρέπει να έχουν πολιτικό περιεχόμενο». Για να συμπληρώσει: «Διότι αυτήν τη στιγμή το να πεις ότι εγώ θα μοιράσω καρέκλες πάει ακριβώς αντίθετα στη φιλοσοφία την οποία πρεσβεύω. Αν η λογική μας είναι ότι πάμε να κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο, τότε εγώ δεν αποκλείω καμία συζήτηση. Αντίθετα, ακόμα κι αν είμαστε πρώτο κόμμα, θα το επιδιώξω κιόλας».

Τόνισε επίσης ότι το δικό του κάλεσμα είναι προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, όχι στον αέρα, αλλά βάσει συγκεκριμένου πολιτικού περιεχομένου. Και κατέληξε: «Η δική μας πρόταση μιλάει για καταπολέμηση των ανισοτήτων και αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Άρα αποκλείεται εκ προοιμίου κάθε συνεννόηση με φορείς υπερσυγκεντρωτισμού και ανισοτήτων, όπως η σημερινή κυβέρνηση και οποιοσδήποτε άλλος με τα ίδια μυαλά, όπου κι αν βρίσκεται. Γιατί δεν είναι προοδευτικό μυαλό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter