Βόλος: Πώς εξηγείται το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια

Βόλος: Πώς εξηγείται το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια

Ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους τα νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν στην παραλία του Βόλου. Οι ειδικοί, από την πλευρά τους εξηγούν ότι το φαινόμενο είναι αναμενόμενο.

Τα νεκρά ψάρια είναι γλυκού νερού και δεν μπορούν να αντέξουν την αλατότητα της θάλασσας, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κλαουδάτο, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το πρόσφατο φαινόμενο προκλήθηκε από πλημμύρες που έπληξαν τις παρακάρλιες περιοχές, μεταφέροντας τα ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο. Ο θάνατός τους αποδίδεται στην αδυναμία προσαρμογής στο θαλασσινό νερό, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από ασφυξία.

Δείτε επίσης: Βόλος: Γέμισε νεκρά ψάρια η παραλία – Διαμαρτυρίες κατοίκων για τη δυσοσμία ( Photos)

«Τα ψάρια είναι του γλυκού νερού. Απ’ ότι φαίνεται μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαμε πλημμύρισαν οι παρακάρλιες περιοχές, είχαμε μία εκτεταμένη πλημμύρα. Εκεί κατέληξε αριθμός ψαριών από τα παρακείμενα κανάλια και τώρα αυτά τα ψάρια, καθώς αδειάζουν τα ύδατα από το φράγμα της Κάρλας, ένα μέρος αυτών καταλήγει στον Παγασητικό»

Παρά τη δυσοσμία και τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το φαινόμενο δεν υποδηλώνει κακή ποιότητα υδάτων στον Παγασητικό.

Τα ψάρια τα οποία έχουν παρατηρηθεί να ξεβράζονται από το κύμα τις απογευματινές κυρίως ώρες, παραμένουν εκεί για μέρες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μυρίζουν, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής του Βόλου.

Δείτε επίσης:

Χαλκιδική: Το μπαλάκι των ευθυνών στο υπουργείο Ανάπτυξης πετάει η δήμαρχος για την άδεια του λούνα παρκ (Audio)

«Πετάχτηκε από το κάθισμα με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι» – Συγκλονίζει ο αδερφός του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ (Video)

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα παρκ – Έδινε μάχη για τη ζωή του (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter