Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στη Μαγνησία και στον Παγασητικό όπου τα νεκρά ψάρια, παρά τις προσπάθειες για καθαρισμό των ακτών και της θάλασσας προκαλούν εκτεταμένη ρύπανση με σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων και την οικονομία της περιοχής.
Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα.
Συγκεκριμένα με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίζεται η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από θαλάσσια ρύπανση που εκδηλώθηκε στον Παγασητικό κόλπο, στις 28-08-2024.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου και για έναν μήνα, ήτοι έως και 30 Σεπτεμβρίου 2024.
Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Παραλίες σε καραντίνα
Λόγω των νεκρών ψαριών που έχουν ξεβραστεί τις τελευταίες μέρες στις ακτές του Παγασητικού, οι Αρχές συνιστούν την αποφυγή κολύμβησης σε συγκεκριμένες παραλίες.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα Παρασκευή η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνιστά την αποφυγή κολύμβησης, λόγω των νεκρών ψαριών στον Βόλο, στις ακτές: Σουτραλί Αγριάς, Πλάκες, Άναυρος, Ξενία, Πευκάκια-Δημοτική ακτή Βόλου (πλαζ Αλυκών), Αλυκές, Αμφανών, Αμαρυλλίς.
Η σύσταση αποφυγής κολύμβησης θα ισχύει μέχρι την εξάλειψη της δυσοσμίας και της ύπαρξης νεκρών ψαριών, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των λουομένων και να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία.
Διαβάστε επίσης:
Χανιά: Ποινική δίωξη κατά τεσσάρων αστυνομικών για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη
Γάμος Κασσελάκη – Μακμπέθ: Προσαγωγές δύο οπερατέρ από την αστυνομία – Είχαν σηκώσει drone (Video)