Βόλος: Κάθειρξη 5 ετών, τα δύο σε ψυχιατρείο, για τον σφαγέα αδέσποτων ζώων

Βόλος: Κάθειρξη 5 ετών, τα δύο σε ψυχιατρείο, για τον σφαγέα αδέσποτων ζώων
(EUROKINISSI)

Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο 39χρονος που έσφαζε αδέσποτα ζώα στην πόλη του Βόλου. Το δικαστήριο αναγνώρισε τον μειωμένο καταλογισμό του δράστη με αποτέλεσμα τα δυο έτη να τα εκτίσει στο ψυχιατρείο της φυλακής.

Ο δράστης παραδέχτηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων πως ευθύνεται για τη σφαγή μιας γάτας με μαχαίρι κι ενώ σκύλου, σύμφωνα με τον ιστότοπο gegonota.news. Μάλιστα εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για τον τραυματισμό 3 ζώων και την θανάτωση άλλων έξι. Εντύπωση προκάλεσε η δήλωσή του στην απολογία του «Φταίω, πρέπει να καταδικαστώ. Δεν θυμάμαι τι συνέβη, αλλά δεν είμαι βίαιος άνθρωπος, αντίθετα αγαπώ πολύ τα ζώα».

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι η ψυχιατρική κατάσταση του κατηγορουμένου επηρέασε τη συμπεριφορά του και ότι η χρήση ναρκωτικών αποτελεί σύμπτωμα βαθύτερων ψυχιατρικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Νίκο Μόσχο, ο 31χρονος έχει την στήριξη της οικογένειάς του που έχει προσπαθήσει πολλές φορές να τον βοηθήσει μέσω ψυχιατρικής θεραπείας και νοσηλείας. Οι γονείς του κατέθεσαν ως μάρτυρες και αναφέρθηκαν στα δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια από τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής του δράστη. Σύμφωνα με τους γονείς ο κατηγορούμενος είχε επίσης απαλλαγεί από τη στρατιωτική θητεία λόγω συναισθηματικών διαταραχών.

Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον σφαγέα των ζώων μέσα από βιντεοληπτικό υλικό και έγινε η σύλληψη στο σπίτι του, τον Οκτώβριο του 2024. Κατηγορήθηκε για τη δολοφονία μιας γάτας με μαχαίρι στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου. Επίσης, κατηγορήθηκε για δολοφονία σκύλου στην οδό Σπυρίδη.

Όταν συνελήφθη σπίτι του κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 2,16 γραμμαρίων, 1 πτυσσόμενο μαχαίρι και 1 ακόμη μαχαίρι και σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων. Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Καισαριανή: Θρίλερ με νεκρό άνδρα σε γκαράζ 

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Χαϊδάρι: Τέθηκε υπό έλεγχο – Στο νοσοκομείο δύο άτομα (Photos)

Καιρός: «Επιστροφή» του καλοκαιριού – Η πρόγνωση για την 25η

ΕΚΑΒ: Χάος με τη διαχείριση εγγράφων – Καταγγελία του σωματείου τεχνικών

Documento Newsletter