Πολλά έχουμε δει από τον δήμαρχο Βόλου, αλλά πάντα καταφέρνει να κατεβαίνει ένα σκαλί. Ετσι ο Αχιλλέας Μπέος, έφτασε στο σημείο να δηλώνει «φτωχός» και «ανεπάγγελτος», προκειμένου να μην καταβάλει στον δημοσιογράφο Γιώργο Καρεκλίδη το ποσό της αποζημίωσης που επιδίκασε η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Ολόκληρη η εξοργιστικά παράλογη ιστορία περιγράφεται αναλυτικά σε ρεπορτάζ του magnesianews.gr:
Mε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε και συζητείται αύριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, ζητά την αναστολή της εκτέλεσης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της αποζημίωσης που έχει επιδικαστεί σε βάρος του Δημάρχου Βόλου με την υπ’ αριθμόν 493/2022 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας, για συκοφαντική δυσφήμηση του δημοσιογράφου και ιδρυτή της εφημερίδας «Μαγνησία», ανερχόμενη σήμερα μαζί με τους τόκους στο ποσό των 11.919 ευρώ.
Ο Αχιλλέας Μπέος, υποστηρίζει στην αίτησή του πως αν πληρώσει αυτό το ποσό θα υποστεί «ανεπανόρθωτη περιουσιακή βλάβη» , διότι «ο επισπεύδων δύναται να προβεί σε κατάσχεση του μισθοδοτικού μου λογαριασμού τραπέζης, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη διαβίωσή μου, δοθέντος ότι δεν διαθέτω οικονομική ευχέρεια, είμαι 64 ετών και δεν δύναμαι να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, πέραν των δημαρχιακών καθηκόντων μου».
Συνεχίζοντας στην αίτησή του ο Αχιλλέας Μπέος, αναφέρει ότι έχει μεταβιβάσει εδώ και χρόνια την περιουσία του στα παιδιά του, πλην ενός ποσοστού που κατέχει σε ακίνητο εξ αδιαιρέτου με την κόρη του και την πρώην σύζυγό του. Παραλείπει ωστόσο να αναφέρει ότι διαθέτει μια πολυτελή βίλα στη Σκιάθο, παρά το γεγονός ότι αυτή εμφανίζεται στην τελευταία δήλωση «πόθεν έσχες» που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Παρά τις κατά καιρούς αναφορές του ότι ο ίδιος είναι επιχειρηματίας και μάλιστα επιτυχημένος, διοργανώνοντας συναυλίες δημοφιλών τραγουδιστών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην αίτησή του ο Μπέος υποστηρίζει ότι έχει καταστραφεί οικονομικά εξαιτίας του Koriopolis και σήμερα δεν έχει καμία από τις επιχειρήσεις που διατηρούσε το 2011. Πρόσφατα όμως είχε βρεθεί στη Νότια Αφρική για να συνοδεύσει, ως μάνατζέρ του, τον τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό που εμφανίστηκε σε καζίνο στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Επίσης, είναι μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, η οποία έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια από τηλεοπτικά δικαιώματα και μεταγραφές ποδοσφαιριστών όπως ο Δουβίκας, ο Φαν Φέρτ κ.α. Όπως υποστηρίζει ο Μπέος, από το 2014 και έπειτα το μοναδικό του εισόδημα είναι ο μισθός του Δημάρχου που ανέρχεται σε 2.600 ευρώ, από τα οποία οφείλει να καταβάλει μηνιαίως και διατροφή ύψους 700 ευρώ προς τον ανήλικο γιο μου.
Δυστυχώς, όπως φαίνεται, δεν περισσεύουν πολλά χρήματα ούτε για πουρμπουάρ ούτε και για γαρύφαλλα, όπως είχε δηλώσει προ ετών σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια αντιπαράθεσης με τον τότε δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κανελλή, ο Αχιλλέας Μπέος είχε ισχυριστεί πως «όσα χαλάω για πουρμπουάρ το χρόνο, τα χαλάς σε όλη σου τη ζωή εσύ».
Τέλος ο Μπέος ισχυρίζεται πως δεν έχει καν δικό του αυτοκίνητο, καθώς το πολυτελές Mercedes SUV που κατείχε από το 2009, το απέσυρε το 2020 λόγω παλαιότητας! Σήμερα κυκλοφορεί με ένα Volvo που αγοράστηκε αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, αλλά έχει καταλήξει ως ΙΧ του Δημάρχου Βόλου.
Ιστορικό
Στις 8 Απριλίου 2016, ο τελών σε αργία εκείνη την περίοδο, Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Αφορμή για τη συνέντευξη Τύπου ήταν η σύλληψη του ραδιοφωνικού παραγωγού Άκη Σαμαρτζή, με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του Δημάρχου Βόλου. Αφού ολοκλήρωσε την αναφορά του στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο Αχιλλέας Μπέος εξαπέλυσε έναν οχετό με ύβρεις και συκοφαντίες, σε βάρος του Γιώργου Καρεκλίδη, αποκαλώντας τον «απατεώνα», «εκβιαστή», «δημοσιογραφικό σκουπίδι» «σουβλατζή» και «ότι χειρότερο έχει βγάλει η πόλη του Βόλου» καλώντας τον να φύγει από τον πόλη, αλλά και να αλλάξει όνομα. Αποκλειστικός σκοπό του Μπέου ήταν να απαξιώσει τον δημοσιογράφο στην κοινή γνώμη του Βόλου, παρουσιάζοντάς τον ως διεφθαρμένο, άρα και αναξιόπιστο στην κριτική που του ασκεί.
Όπως είχε ισχυριστεί ο Αχιλλέας Μπέος, εστάλη ανώνυμη καταγγελία προς τον ίδιο και τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου Θάνο Θεοδώρου, από Βολιώτη ο οποίος δήλωνε «αγανακτισμένος» και «αηδιασμένος» με όσα συμβαίνουν στην πόλη, κάνοντας ονομαστική αναφορά στον εκδότη και δημοσιογράφο Γιώργο Καρεκλίδη και αφήνοντας υπαινιγμούς για εκβιασμούς εργολάβων και πολιτικών. Προς απόδειξη των ισχυρισμών του μάλιστα προσκόμισε αντίγραφα πινακίων του εκδότη, από τραπεζικό αλληλόχρεο λογαριασμό που διατηρούσε, όπου εμφανίζονταν μια λίστα επιταγών. Μεταξύ των εκδοτών επιταγών δεκάδες επιχειρηματίες του Βόλου οι οποίοι διαφημίζονταν στην εφημερίδα «Πρώτη». Από αυτούς, ο Μπέος ξεχώρισε τρεις επιχειρηματίας και υποστήριξε ότι ο Γ.Καρεκλίδης είτε εκβίαζε τους τρεις προαναφερόμενους επιχειρηματίες προκειμένου να τους αποσπά χρήματα που λάμβανε υπό τη μορφή επιταγών. Από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης που έγινε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, μετά την κατάθεση της ανώνυμης καταγγελίας και των συνοδευτικών εγγράφων, προέκυψε πως ούτε εκβιασμός υπήρξε, ούτε απειλή, ούτε οποιαδήποτε άλλη παράνομη συμπεριφορά εκ μέρους του δημοσιογράφου και εκδότη, κάτι που κατέθεσαν ενόρκως και οι τρεις επιχειρηματίες, με συνέπεια η υπόθεση θα καταλήξει στο αρχείο με σύμφωνη γνώμη μάλιστα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας. Οι καταγγελίες του Δημάρχου Βόλου κατέλαβαν περίοπτη θέση σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ της Μαγνησίας, με ορισμένα από αυτά να αρνούνται να δημοσιεύουν την είδηση της αρχειοθέτησης της υπόθεσης από την Εισαγγελία.