Βολιβία: Χιλιάδες λαού στους δρόμους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας – Απέτυχε το πραξικόπημα Ζούνιγκα (Photos – Videos)

Με επικεφαλής έναν ανώτατο στρατηγό που υποτίθεται ότι ήθελε «αποκαταστήσει τη δημοκρατία», τεθωρακισμένα οχήματα εισέβαλαν την Τετάρτη στις πόρτες του κυβερνητικού μεγάρου της Βολιβίας θυμίζοντας μαύρες εποχές και στρατιωτικά πραξικοπήματα.

Το θέαμα συγκλόνισε τους Βολιβιανούς, στους οποίους δεν είναι άγνωστες οι πολιτικές αναταραχές- το 2019 ο Έβο Μοράλες ανατράπηκε από πρόεδρος έπειτα από προηγούμενη πολιτική κρίση.

Διαβάστε επίσης: Βολιβία: Ο στρατός ζητά από τον Έβο Μοράλες να παραιτηθεί

Φωτογραφία: «Χ»

Μέσα σε λίγες ώρες, το έθνος των 12 εκατομμυρίων κατοίκων είδε ένα ραγδαία εξελισσόμενο σενάριο στο οποίο τα στρατεύματα φάνηκε να παίρνουν τον έλεγχο της κυβέρνησης του προέδρου Λουίς Άρτσε. Ο ίδιος ορκίστηκε να παραμείνει σταθερός και όρισε νέο διοικητή του στρατού, ο οποίος διέταξε αμέσως τα στρατεύματα να αποσυρθούν.

 

«Διατάζω όλους όσοι έχουν κινητοποιηθεί να επιστρέψουν στις μονάδες τους», δήλωσε ο νεοδιορισθείς αρχηγός του στρατού Χοσέ Γουίλσον Σάντσεθ. «Κανείς δεν θέλει τις εικόνες που βλέπουμε στους δρόμους».

Καθώς η κρίση εξελισσόταν την Τετάρτη, ο πρόεδρος Λουίς Άρσε αντιμετώπισε τον Ζουνίγκα στο διάδρομο του παλατιού, όπως φαίνεται σε βίντεο της βολιβιανής τηλεόρασης. «Είμαι ο αρχηγός σας και σας διατάζω να αποσύρετε τους στρατιώτες σας και δεν θα επιτρέψω αυτή την ανυπακοή», είπε ο Άρσε.

 

Δείτε το βίντεο: Βολιβία: Η στιγμή της σύλληψης του στρατηγού Ζουνίγκα για την απόπειρα πραξικοπήματος (Videos)

Περιτριγυρισμένος από υπουργούς, πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ, σταθεροί στην Κάζα Γκράντε, για να αντιμετωπίσουμε κάθε απόπειρα πραξικοπήματος. Χρειαζόμαστε τον βολιβιανό λαό να οργανωθεί».

 

Σύντομα, οι στρατιώτες υποχώρησαν, μαζί με μια σειρά στρατιωτικών οχημάτων, τερματίζοντας την εξέγερση μετά από μόλις τρεις ώρες.

Εκατοντάδες υποστηρικτές του Άρσε έσπευσαν στη συνέχεια στην πλατεία έξω από το προεδρικό μάγαρο, ανεμίζοντας βολιβιανές σημαίες, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και ζητωκραυγάζοντας.

 

Διαβάστε επίσης:

Βολιβία: Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου – Ο εκλεγμένος πρόεδρος πρόσωπο με πρόσωπο με τον πραξικοπηματία

Βολιβία: Συνελήφθη ο στρατηγός Ζουνίγκα για την απόπειρα πραξικοπήματος – Το χρονικό της κρίσης (Photos – Videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Κασσσελακικοί», οι «Τσιπρικοί», το παρασκήνιο και η πρόκληση στη ΝΔ

Προκλητική αναβολή για τον παιδοβιαστή Λεύκοβιτς – Ελεύθερο έως το 2025 θα τον βλέπει η κόρη του Ελενα

Πολλά ερωτήματα για «τριγωνικό» ταξίδι του κυβερνητικού αεροσκάφους του Ισραήλ – Το στίγμα εμφανίστηκε σε Κρήτη, Κύπρο και Τελ Αβίβ την ίδια μέρα (Photos)

Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter