Βολιβία: Χάος με πραξικόπημα σε εξέλιξη – Στρατός περικύκλωσε το προεδρικό μέγαρο (Videos)

Βολιβία: Χάος με πραξικόπημα σε εξέλιξη – Στρατός περικύκλωσε το προεδρικό μέγαρο (Videos)

Πραξικόπημα σε εξέλιξη στη Βολιβία ενώ σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το προεδρικό μέγαρο.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρσε κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα τις “ασυνήθιστες κινήσεις” του στρατού, καθώς στρατεύματα και άρματα είναι σταθμευμένα μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Λα Πας.

“Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη κινητοποίηση ορισμένων μονάδων του βολιβιανού στρατού. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη δημοκρατία”, έγραψε ο πρόεδρος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες, ο οποίος έχει δημοσίως διαφωνήσει με τον διάδοχό του, Άρτσε, αν και αμφότεροι ανήκουν στο ίδιο σοσιαλιστικό κίνημα, ανέφερε σε ξεχωριστή ανάρτηση στο Χ ότι οι υποστηρικτές του θα κινητοποιηθούν για να υποστηρίξουν τη δημοκρατία.

Κατηγόρησε έναν στρατιωτικό στρατηγό, τον Χουάν Χοσέ Ζουνίγκα, ότι προσπαθεί να οργανώσει πραξικόπημα. «Δεν θα επιτρέψουμε στις ένοπλες δυνάμεις να παραβιάσουν τη δημοκρατία και να εκφοβίσουν τους ανθρώπους» δήλωσε ο Μοράλες.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βολιβίας κατέλαβαν την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας την Τετάρτη και ένα τεθωρακισμένο όχημα εισέβαλε στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου που ακολουθήθηκε από στρατιώτες, πυροδοτώντας φόβους για στρατιωτικό πραξικόπημα.

Βαριά οπλισμένοι στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα εθεάθησαν να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία Plaza Murillo και στρατιώτες όρμησαν μέσα.

«Οι τρεις αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων ήρθαν για να εκφράσουν την απογοήτευσή μας. Θα υπάρξει νέο υπουργικό συμβούλιο, σίγουρα τα πράγματα θα αλλάξουν, αλλά η χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο έτσι», δήλωσε ο στρατηγός Χουάν Χοσέ Ζουνίγκα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Ζουνίγκα απευθύνθηκε σε δημοσιογράφους στην πλατεία πριν από την επίθεση στο κυβερνητικό μέγαρο.

«Σταματήστε να καταστρέφετε, σταματήστε να φτωχώνετε τη χώρα μας, σταματήστε να ταπεινώνετε τον στρατό μας», είπε με πλήρη στολή, πλαισιωμένος από στρατιώτες, επιμένοντας ότι η δράση που αναλήφθηκε υποστηρίζεται από το κοινό.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Είκοσι τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στον Άπω Βορρά

Γερμανία: Σύλληψη ενός 18χρονου για τη δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη

Φωτιά στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter