Βλέπει στον καθρέφτη του τον Βοναπάρτη

Το πολιτικό κλίμα έχει πάρει φωτιά. Για την ακρίβεια η αφέλεια Μητσοτάκη να βλέπει στον καθρέφτη του τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη και όχι τον Ελληνα πρωθυπουργό και εξ αυτού να στήσει ένα μηχανισμό παρακολούθησης μες στο «επιτελικό κράτος» άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Αφενός κατέστρεψε το βασικό σενάριο συνεργασίας ΝΔ – ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές. Αφετέρου ξαναθύμισε αυτό που στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο αποκαλούν υποτιμητικά «Τσιπρο-Καραμανλήδες».

Το τελευταίο δεν είναι κάποια ανίερη συμμαχία, αλλά μια άτυπη συμφωνία των δύο αντρών ότι στο τραπέζι υπάρχουν μόνο οι πολιτικές τους διαφορές. Ούτε οι γάτες Ιμαλαΐων ούτε τα αφεντικά τους ούτε τα αργυρώνητα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.

Και οι δύο άντρες τίμησαν τη συμφωνία τους.

Ο μεν Καραμανλής στήριξε το κόμμα του και την κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς ακρότητες και «Βενεζουέλες», ο δε Τσίπρας άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά τον Φεβρουάριο του 2015 έκανε την έκπληξη προτείνοντας τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι ο ορισμός αυτού του «Με ακεραιότητα, τίποτε άλλο δεν μετράει. Χωρίς ακεραιότητα, τίποτε άλλο δεν μετράει» που είπε ο Καραμανλής στο ξεκίνημα της ομιλίας του στα Ανώγεια.

Από εκεί και μετά ο Κώστας Καραμανλής δεν θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη (οι εκλογές θα τον ρίξουν) και ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίζει να προτάσσει την ανάγκη ανάδειξης από τις κάλπες μιας κυβέρνησης σε προοδευτική κατεύθυνση για να βγει ο τόπος από το πολύχρονο μνημονιακό τέλμα.

Αν με ρωτάτε, οι αναφορές Καραμανλή ήταν σε γνώση του Μαξίμου. Εξ αυτού και η προγραμματισμένη επίσκεψη την Πέμπτη του Μητσοτάκη στις Σέρρες και οι διθύραμβοι για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φαίνεται να κατάλαβε το μέγεθος των λαθών του. Δεν μπορεί προφανώς διότι βλέπει παντού εχθρούς. Αρχικά έβαλε τον μηχανισμό του να επιτεθεί στον Κώστα Καραμανλή, μετά ανακάλυψε ότι όσα είπε τα λέει από την πρώτη στιγμή και η κυβέρνηση (!) και μετά πήγε στις Σέρρες να τον χειροκροτήσουν οι κλακαδόροι του. Στο μεσοδιάστημα συνεχίζει τη βρόμικη επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη. Στο τέλος θα τον υποχρεώσουν να τους ζητήσει και συγγνώμη που τον παρακολουθούσαν εν αγνοία του και του φόρτωσαν τη ρετσέτα του αντεθνικώς δρώντα. Απίστευτα πράγματα.

Το κακό για τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι την ίδια ώρα οι επιδόσεις του στη μεγάλη κρίση με την ενέργεια και τον πληθωρισμό είναι οι χειρότερες δυνατές. Συνθήκη ικανή σε συνδυασμό με νέες αποκαλύψεις στο θέμα των υποκλοπών μοιραία να τον τελειώσει πριν από τις εκλογές. Αν όχι, το τέλος θα έρθει στην κάλπη της ερχόμενης άνοιξης. Ετσι γίνεται πάντα…