Βηρυτός: Νεκρός διοικητής επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στην ισραηλινή επίθεση – Τουλάχιστον 12 νεκροί και 66 τραυματίες (Photos – Videos)

Βηρυτός: Νεκρός διοικητής επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στην ισραηλινή επίθεση – Τουλάχιστον 12 νεκροί και 66 τραυματίες (Photos – Videos)

12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 5 παιδιά, και τουλάχιστον 66 τραυματίστηκαν από την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ σε συνοικία στη Βηρυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Εννέα από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δέκα ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ, τον επικεφαλής της δύναμης αλ-Ραντουάν, μιας επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ενώ πρόσθεσε ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει περιφερειακή κλιμάκωση.

«Μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν ένα στοχευμένο πλήγμα (στη) Βηρυτό, εξοντώνοντας τον Ιμπραχίμ Ακίλ, επικεφαλής της μονάδας επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, διοικητή της μονάδας Ραντουάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι το θανατηφόρο αυτό πλήγμα είχε στόχο «να προστατεύσει τους πολίτες του Ισραήλ». Ο  Ακίλ ήταν  επικυρηγμένος από τις ΗΠΑ με το ποσό των 7 εκατ. δολαρίων.

 

Το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar – που ελέγχεται από την Χεζμπολάχ – μετέδωσε είδηση για μια επίθεση στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Μια πηγή ασφαλείας έκανε λόγο στο Reuters για ένα ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

«Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού κοντά στο τέμενος Αλ-Καέμ», τόνισε μια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πλάνα από ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του Reuters, ένα πυκνό σύννεφο καπνού φάνηκε να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ κάτοικοι στα νότια προάστια της πόλης ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη.

Διαβάστε επίσης

Σμπαράλια το «δόγμα ασφάλειας» Μητσοτάκη: Διέρρηξαν και τρίτο υπουργείο

Ούτε λέξη από Φλωρίδη για το κύκλωμα με τα πλαστά ποινικά μητρώα… (Video)

Σοκαριστικό βίντεο: Ισραηλινοί πετούν νεκρούς Παλαιστίνιους από ταράτσα στη Δυτική Όχθη

Απάνω σε χαλιά, σε ακριβά χαλιά

Αυτά είναι τα χαλιά των 18.000 ευρώ που πήρε στο υπουργείο με απευθείας ανάθεση η Κεφαλογιάννη (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter