Βιργιλίου Κάθοδος: Η κοινωνία μας σε συμπυκνωμένη μορφή

Βιργιλίου Κάθοδος: Η κοινωνία μας σε συμπυκνωμένη μορφή

Ένα παιχνίδι υπερφαγίας. Ή μήπως επιβίωσης; Η θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ ανεβάζει ένα κοινωνικό θρίλερ στην σκηνή του θεάτρου ΡΕΚΤΙΦΙΕ. Μια παράσταση που κόβει την ανάσα.

Η Ρέιν αποφάσισε να κόψει το κάπνισμα. Πήρε Το Βιβλίο της, την Αινειάδα του Βιργίλιου, και αποφάσισε να ζήσει μια νέα εμπειρία.

Μια Κλειστή Δομή, πολλοί τρόφιμοι, πολύ φαγητό, τζάμπα ύπνος, άπλετος ελεύθερος χρόνος για διάβασμα. Ακούγεται Συναρπαστικό! Μοιάζει με παιχνίδι επιβίωσης. Μόνο που δεν μπορείς να βγεις όποτε θες. Μόνο που το φαγητό τελικά ίσως και να μη φτάνει για όλους.

Μόνο που μπορεί τελικά και να μην πρόκειται για παιχνίδι. Τι Είναι όμως;

Μοιάζει με πείραμα. Μοιάζει με μια αρρωστημένη φάρσα. Αν το καλοσκεφτείς μοιάζει απίστευτα με τον κόσμο γύρω μας. Η Ρέιν θα αντιληφθεί σε τι έχει συναινέσει όταν θα είναι πλέον αργά. Με τη βοήθεια της φίλης της Άσερ, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν το νοσηρό αυτό παιχνίδι, αποδεικνύοντας του που έχει αποτύχει.

Όμως Τα Εμπόδια είναι πολλά, οι υπόλοιποι τρόφιμοι καθόλου συνεργάσιμοι και η απόσταση που έχουν να διανύσουν τεράστια.

Η Βιργιλίου Κάθοδος μοιάζει με κοινωνικό θρίλερ. Στην Πραγματικότητα Δεν είναι. Είναι η κοινωνία μας σε Συμπυκνωμένη Μορφή.

Εγώ τρώω.
Εσύ τρως.
Αυτός Τρώει;
Εμείς τρώμε!
Εσείς τρώτε;
Αυτοί δεν τρώνε…

Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.Όσο εγώ τρώω δεν υπάρχει πρόβλημα. Κοίτα εκεί. Εκεί κάτω. Πιο κάτω από εμάς. Βλέπεις; Αυτοί πάντως δεν τρώνε. Ευτυχώς Θεέ μου! Δεν είμαστε στη θέση τους. Ε;

INFO

Συντελεστές:
Κείμενο: Αφροδίτη Φλώρου
Σκηνοθεσία / Κινησιολογία: Κατερίνα Μπουζάνη
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Φιλιώ Βεϊογλάνη, Κατερίνα Γιαννούτσου,Δημοσθένης Τολιόπουλος
Βοηθοί Κινησιολογίας: Κωνσταντίνα Γιοβάνη,Γεωργία Χατζόγλου
Πρωτότυπη Μουσική / Sound Design: Σταύρος Κατσούλης
Σκηνικά / Κοστούμια: ΚΛΕΨύΔΡΑ
Φωτογραφία: Αριστέα Ανύση
Αφίσα: Σταύρος Κατσούλης

Ερμηνεύουν:

Πρώτο cast
Αρχοντία Ζιώρη, Λουκάς Βασιλάκης, Σοφία Καρατζιά, Ρούλα Πεντεζίδου, Δημοσθένης Τολιόπουλος, Κατερίνα Γιαννούτσου, Στέλλα Μαλλιώρη, Γιάννης Καρακώτσογλου, Ελεάνα Κυπαρισσίου, Κατερίνα Αγκριθαράκη, Χρύσα Μαρούλη, Κατερίνα Ζαφειράτου, Χριστίνα Κατσιάπη, Μάριος Κολιτσόπουλος-Μαριδάκης

Δεύτερο cast
Φιλιώ Βεϊογλάνη , Γεωργία Χατζόγλου, Κωνσταντίνα Γιοβάνη, Ιωακείμ Ιωακειμίδης, Κατερίνα Μιχάλαρου, Δήμητρα Νικολαΐδου, Μαριλού Καρακώστα, Μαριάνθη Ψάρρα,
Παύλος Αναργύρου-Τουρλίδας, Αλεξάνδρα Καράβα, Πάνος Μουλκιώτης, Νέδα Αντωνοπούλου

Ημερομηνίες Παραστάσεων: Πρώτο cast 23, 24, 25 Ιουνίου / Δεύτερο cast 28, 29, 30 Ιουνίου
Ώρα: 21.15 Θέατρο Ρεκτιφιέ (Λ.Κωνσταντινουπόλεως 119, Αθήνα 104 47) – Διάρκεια Παράστασης: 80 λεπτά

Σύντομο Βιογραφικό Ομάδας:

Η θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ ιδρύθηκε από την ηθοποιό, σκηνοθέτη, δασκάλα υποκριτικής τέχνης Κατερίνα Μπουζάνη με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε ερασιτέχνες ηθοποιούς καθώς και σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του Θεάτρου, μέσα από το δρόμο της αυτό- βελτίωσης και της αυτογνωσίας, να δουλέψουν και να εκπαιδευτούν πάνω σε σύγχρονες τεχνικές υποκριτικής που επικρατούν παγκοσμίως και να δουλέψουν στα πρότυπα ενός επαγγελματικού πλαισίου.

Η ομάδα κινείται με άξονα την αλληλεγγύη, έχοντας ως στόχο την εσωτερική μετακίνηση και καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα όπου η βάση τους στηρίζεται στο θέατρο ντοκουμέντο και το «in your face theatre».

Η ομάδα διαθέτει στο ενεργητικό της, 40 βραβείο από συμμετοχές σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου για τις παραστάσεις: «§175», «SOSiety», «Res», «Γάζα- Αληθινές Μαρτυρίες», «Το 3ο Κύμα», και το «Σιγήν Ιχθύος», αποσπώντας βραβεία Κοινού, Καλύτερων Παραστάσεων, Σκηνοθεσίας, Χορογραφίας, Ερμηνειών, Αφίσας, Σκηνικών, Sound design, Φωτισμού κ.α.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter