Viral: O Γουεμπανιάμα (2,24μ.) δίπλα στον πιο κοντό παίκτη του τουρνουά – Πόση διαφορά ύψους έχουν (Photos)

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα είναι ο πιο ψηλός παίκτης του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ, καθώς βλέπει τον κόσμο από ύψος 2 μέτρων και 24 εκατοστών, σύμφωνα με τα στοιχεία του NBA. Ο νέος σταρ της Γαλλίας και των Σαν Αντόνιο Σπερς, χάρισε άθελά του, ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο κατά τη χθεσινή συνάντηση με την Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια του ματς, ο φωτογραφικός φακός έπιασε τον πανύψηλο Γουεμπανιάμα δίπλα στον Ιάπωνα γκαρντ, Γιούκι Τογκάσι, ο οποίος είναι ο πιο κοντός παίκτης του Ολυμπιακού Τουρνουά με ύψος 1,67μ.

O 31χρονος γκαρντ από τη Νιιγκάτα έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ιαπωνία, αλλά το 2014 πρόλαβε να πάρει μία μικρή γεύση από την Αναπτυξιακή Λίγκα του NBA, με τη φανέλα των Τέξας Λέτζεντς.

Ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Ιαπωνία για τους Τσίμπα Τζετς, όπου αναδείχθηκε MVP της ιαπωνικής λίγκας το 2019 και του Τουρνουά Ανατολικής Ασίας το 2024.

Ο Τογκάσι και η παρέα του έβαλαν δύσκολα στους Γάλλους, ένα από τα φαβορί του Ολυμπιακού Τουρνουά. Με τρίποντο – φάουλ του Στραζέλ γλίτωσαν το κάζο και έστειλαν το ματς στην παράταση (84-84), όπου εκεί «καθάρισε» ο Γουεμπανιάμα για το τελικό 94-90.

Το μεγάλο φαβορί πήρε τη νίκη, αλλά οι Ιάπωνες κατάφεραν να κερδίσουν το χειροκρότημα για τη μαχητικότητα που έδειξαν απέναντι στην ομάδα του Βενσάν Κολέ.

Wembanyama MASTERCLASS! 🔥 | France 94-90 Japan - Group B Men's Basketball Highlights | #Paris2024

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καθάρισε ο Σηκουάνας, το τρίαθλον θα γίνει κανονικά λέει η Οργανωτική Επιτροπή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Νάντα Χαφέζ έφτασε στη φάση των «16» της ξιφασκίας ενώ είναι επτά μηνών έγκυος

Σοκάρει ο Ντι Μαρία: «Έστειλαν κεφάλι γουρουνιού με καρφωμένη σφαίρα – Απείλησαν ότι το επόμενο θα είναι της κόρης μου»