Βιωσιμότητα και κέρδη για την μπισκοτοποιία Βιολάντα

Βιωσιμότητα και κέρδη για την μπισκοτοποιία Βιολάντα

Ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων το 2023, λειτούργησε το πράσινο εργοστάσιό της

Αλλη μια πετυχημένη χρονιά με ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων υπήρξε το 2023 για την μπισκοτοποιία Βιολάντα, την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής μπισκότων που δημιούργησε το 2003 στα Τρίκαλα ο Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης και μέσα σε 20 χρόνια εξελίχθηκε σε ισχυρή δύναμη του κλάδου, παρά τον ανταγωνισμό των παλαιόθεν εδραιωμένων Μπισκότα Παπαδοπούλου και Elbisco Αλλατίνη.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, η μπισκοτοποιία Βιολάντα το 2023 είχε πωλήσεις 32,54 εκατ. έναντι 28,12 εκατ. το 2022, με αύξηση κατά 15,75%, κέρδη EBITDA 4,31 εκατ. έναντι 3,96 εκατ. πέρσι, αυξημένα κατά 8,99%, και καθαρά κέρδη 2,19 εκατ. ευρώ έναντι 1,95 εκατ. πέρσι, με αύξηση 12%. Η εταιρεία αύξησε τα διαθέσιμά της κατά 17,93% στα 11,61 εκατ. ευρώ και το προσωπικό της σε 189 άτομα από 150 το 2022.

Οπως τονίζει η διοίκηση της εταιρείας, το 2023 ο κλάδος των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων βρήκε έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ ζήτηση για ελληνικά είδη αρτοσκευασμάτων καταγράφηκε και από το εξωτερικό.

Τα τρία εργοστάσια

Ο όμιλος Βιολάντα διαθέτει τρία εργοστάσια, εκ των οποίων το πρώτο και μεγαλύτερο βρίσκεται στα Τρίκαλα σε έκταση 55.000 τ.μ. με έξι γραμμές παραγωγής μπισκότων, συνολικής δυναμικότητας 12.500 τόνων ετησίως, μία γραμμή παραγωγής γεμιστής γκοφρέτας δυναμικότητας 800 τόνων ετησίως και μία γραμμή παραγωγής δημητριακών branflakes και cornflakes δυναμικότητας 2.000 τόνων. Στο εργοστάσιο αυτό παράγονται τα 200 διαφορετικά brands της εταιρείας, δεκάδες διαφορετικοί τύποι μπισκότων, κουλουράκια και γλυκές πίτες, δημητριακά, μπάρες, χύμα προϊόντα, συνοδευτικά καφέ και σοκολάτες.

Το δεύτερο εργοστάσιο, που ανήκει στη θυγατρική της Vitafree, η οποία παράγει τους πλέον υγιεινούς τύπους μπισκότων χωρίς φοινικέλαιο και προσθήκη ζάχαρης, βρίσκεται στο 12ο χλμ. Τρικάλων – Λάρισας σε ιδιόκτητες εκτάσεις 25.000 τ.μ.

Τέλος, το τρίτο εργοστάσιο στο 14ο χλμ. Λάρισας – Θεσσαλονίκης σε ιδιόκτητες εκτάσεις 18.000 τ.μ. έχει παραγωγική ικανότητα 2.500 τόνους μπισκότων ετησίως και άρχισε να λειτουργεί το 2023, στο πλαίσιο του στόχου της αύξησης της παραγωγής για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό. Εχει όμως την πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα να αποτελεί την πρώτη μπισκοτοποιία διεθνώς που χρησιμοποιεί μια νέα συνδυαστική πράσινη τεχνολογία, η οποία καταργεί κάθε τύπου καμινάδα, από τις καμινάδες ρύπων στη γραμμή παραγωγής έως τις καμινάδες αποβολής υδρατμών και θερμών αερίων μέσω ειδικών εναλλακτών νερού γεωθερμίας.

Ελληνική πατέντα

Η νέα πράσινη τεχνολογία «Βιολάντα steam free» αποτελεί μάλιστα ελληνική πατέντα, καθώς έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της Βιολάντα Κων. Τζιωρτζιώτη, που την ανέπτυξε και την έθεσε σε λειτουργία έπειτα από πολυετή σχεδιασμό σε συνεργασία με μηχανικούς και στελέχη της εταιρείας.

Επιπλέον ο όμιλος Βιολάντα διαθέτει δύο κέντρα διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία εξυπηρετούν 79 τοπικά κέντρα διανομής και χιλιάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, αφού εξάγει τα μπισκότα του σε 31 χώρες παγκοσμίως, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ως τη Νότια Αφρική, την Κίνα και την Ιαπωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter