Βία ανηλίκων: Ο Πρετεντέρης κατά του συνδικαλισμού, υπερασπιστής της ατομικής ευθύνης γονέων και εκπαιδευτικών!

Βία ανηλίκων: Ο Πρετεντέρης κατά του συνδικαλισμού, υπερασπιστής της ατομικής ευθύνης γονέων και εκπαιδευτικών!

Σε μνημείο ατομικής ευθύνης εξελίσσεται η μόνιμη στήλη του Γιάννη Πρετεντέρη στα Νέα απ’ όπου ο γνωστός δημοσιογράφος επιχειρηματολογεί σε «γραμμή Μητσοτάκη» όπου σπάνια η Πολιτεία (Κυβέρνηση=Μητσοτάκης) έχει άδικο ή κάνει λάθος.

Για μια άλλη φορά στη στήλη του με αφορμή τη βία ανηλίκων δεν βλέπει όχι μόνον τις πάγιες αδυναμίες ενός συστήματος και ενός κράτους εδώ και δεκαετίες, δεν βλέπει πως ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε χρόνια όλα «φθηναίνουν», δεν βλέπει πως αυτή η γενιά μεγάλωσε στις ιδιαιτερότητες του εγκλωβισμού στο καιρό της πανδημίας, της φθηνής ενημέρωσης και της στοιχειώδους λήψης μέτρων έγκαιρα.

Ούτε βλέπει την κατάσταση των ελληνικών σχολείων, πόσο υπολείπονται εκείνων στην κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Ούτε βλέπει το έλλειμμα κοινωνικής προστασίας!

Αυτό που βλέπει είναι πως για όλα – αποφεύγοντας να σχολιάσει τα μέτρα – φταίνε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι όπως λέει:

«Μόλις κόψουν τα πολλά συνδικαλιστικά και μαζέψουν τη «συναδελφική αλληλεγγύη» ίσως ασχοληθούν με τα παιδιά μας»

Φταίει ο συνδικαλισμός λοιπόν που δεν έχουμε αρκετούς δασκάλους, δεν έχουμε σωστά σχολεία, δεν υπάρχουν κατοικίες για τους εκπαιδευτικούς ή δεν έχουμε υποδομές.

Φταίει ο συνδικαλισμός για την αθλιότητα της «καθημερινής» ενημέρωσης-προπαγάνδας που γαλουχίζει γονείς και παιδιά και μπαίνει στα σπίτια μας από το πρωί ως το βράδυ.

Αλλά ο Γιάννης Πρετεντέρης φυλάει και έναν άλλο χαρακτηρισμό για όσους έχουν αντίθετη από αυτόν άποψη.

«Το πρόβλημα είναι οι παπαρολόγοι. Που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της βίας (κι όχι μόνον των ανηλίκων) ως επιβεβαίωση μιας ανεξάντλητης παπάρας που συγκροτεί το νήμα της ζωής τους». 

Άγνωστο τι θέλει να πει ο αρθρογράφος πέραν της ατομικής ευθύνης που καλλιεργεί εδώ και πέντε χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξάλλου αυτή η βία είναι από το πρωί ως το βράδυ μέσα στα σπίτια μας με την τηλεόραση και τα κινητά… Ή μήπως όχι;

Μόνον που η Δημόσια ζωή καθορίζεται από τις αρχές και τις αξίες αλλά και από τα μέτρα που λαμβάνει μια κυβέρνηση, η Πολιτεία…
Και αφορά πολλούς τομείς της ζωής: Από την ποιότητα της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, της Ελευθερίας του Τύπου. Εξαρτάται επίσης από την λήψη μέτρων πριν δημιουργηθεί πρόβλημα, από τις αξίες που καλλιεργούνται.

Και βέβαια δεν φταίει η διεκδίκηση των δικαιωμάτων… απέναντι στην πιο νεοφιλελεύθερη και κυνική κυβέρνηση εν καιρώ «Δημοκρατίας»!

Διαβάστε επίσης:

Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο – Ζητά άμεσα εκκενώσεις χωριών

Ισραήλ: Η στιγμή που τμήμα ιρανικού πυραύλου καταπλακώνει Παλαιστίνιο – Σκληρές εικόνες (Video)

Καιρός τύπου «Π» με βροχές στο τέλος της εβδομάδας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Χάρτες)

Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο – Ζητά άμεσα εκκενώσεις χωριών

Μέση Ανατολή: Φωτογραφικά κλικ που συχνά δεν βλέπουν τη δημοσιότητα… (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter