Βγήκαν τα… νυστέρια στο περιστύλιο της Βουλής: Σύγκρουση Γεωργιάδη – Εξαδάκτυλου για τις επιτάξεις

Βγήκαν τα… νυστέρια στο περιστύλιο της Βουλής: Σύγκρουση Γεωργιάδη – Εξαδάκτυλου για τις επιτάξεις

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μετά την αντιπαράθεση που είχαν έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής αναφορικά με το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου για την «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», το οποίο προβλέπει την επίταξη ιδιωτών γιατρών υπό την απειλή της παύσης των συνταγογραφήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου ο «γαλάζιος» πολιτευτής και συνδικαλιστής, Θανάσης Εξαδάκτυλος, επισκέφτηκε το Κοινοβούλιο και κατέθεσε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ψήφισμα διαμαρτυρίας του Π.Ι.Σ. κατά του άρθρου 65, παρομοιάζοντας «με ιατρικούς όρους» τη νομοθετική επιμονή του Άδωνη Γεωργιάδη με «τη χρόνια οστεομυελίτιδα».

«Απειλές, ειρωνείες, προκλήσεις και ασυνέπεια του υπουργείου Υγείας»

«Η νομοθέτηση του άρθρου 65 του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία, πέρα από τις σοβαρές νομοθετικές ατέλειες, όπως επισημαίνει και η Νομική Υπηρεσία της Βουλής, θα πλήξει και θα δηλητηριάσει στο διηνεκές τις σχέσεις του συνόλου του ιατρικού κόσμου της χώρας με την ελληνική πολιτεία» σημειώνεται εισαγωγικά στο ψήφισμα και διατυπώνεται η προειδοποίηση προς τον Άδωνη Γεωργιάδη πως η ενεργοποίηση των προβλέψεων του άρθρου «θα επιφέρει την απόλυτη ανεπάρκεια υπηρεσιών υγείας».

Στηλιτεύονται δε οι «απειλές, ειρωνείες, προκλήσεις και η ασυνέπεια του υπουργείου Υγείας», ενώ παραλληλίζονται οι συνέπειες της εν λόγω διάταξης με «τη χρόνια οστεομυελίτιδα». «Τουτέστιν, πάθηση με υφέσεις και εξάρσεις, καθημερινά ενοχλήματα, ρυπαρά τραύματα, πολλαπλές πολλαπλές χειρουργικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις που ενίοτε καταλήγει σε ακρωτηριασμό» εξηγείται στο ψήφισμα, εκφράζοντας την ανησυχία για επίλυση των ελλείψεων στον ιατρικό κλάδο «των ευρωπαίων εταίρων μας εις βάρος της πατρίδας μας».

Το ψήφισμα:

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος by Website Documento on Scribd

Το «θερμό» τετ-α-τετ

Με φόντο το συγκεκριμένο ψήφισμα και το φιάσκο της συγκέντρωσης υγειονομικών έξω από τη Βουλή, Αδ. Γεωργιάδης και Θ. Εξαδάκτυλος διαπληκτίστηκαν στο περιστύλιο της Βουλής μπροστά σε μέλη της «γαλάζιας» Κ.Ο. αλλά και προέδρους Ιατρικών Συλλόγων, οι οποίοι συνόδευαν τον πρόεδρος του Π.Ι.Σ.

Κατά τις πληροφορίες, ο υπουργός φαίνεται να πρότεινε στον ήδη «φουρτουνιασμένο» Θ. Εξαδάκτυλο να βρεθεί συμβιβαστική λύση, καταλογίζοντας του παράλληλα ευθύνες για «συνδικαλιστικά λάθη». Σε εκείνο το σημείο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ αντέτεινε πως δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του στο υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον έντονο εκνευρισμό και την επακόλουθη «κατσάδα» από τον Αδ. Γεωργιάδη.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της γραμματέα του κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα, και των βουλευτών Περικλή Μαντά, Θάνου Πλεύρη, Τζένης Οικονόμου, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και Τέλη Σπάνια, οι οποίοι προσπάθησαν να λειτουργήσουν πυροσβεστικά για να μην πάρει διαστάσεις η σύγκρουση.

Ωστόσο, το διευρυμένο πηγαδάκι έγινε αντιληπτό από κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης να ρίξει άρον άρον τους τόνους, παριστάνοντας πως δεν συνέβη τίποτα. Πάντως, ενδεικτική της κατάστασης που επικράτησε ήταν η απάντηση του προέδρου του Π.Ι.Σ. σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν ήταν καλό το κλίμα της συζήτησης με τον υπουργό: «Ναι, δεν μας βλέπεις. Μες στην τρελή χαρά».

Διαβάστε επίσης

Τροπολογία – πραξικόπημα για ύποπτα πόθεν έσχες

Συναγερμός για τη λειψυδρία: «Καμπανάκι» από τους επιστήμονες – 14 δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Video)

Ανταλλάσσουν απειλές Τουρκία – Ισραήλ: Ο Ερντογάν «Σαντάμ Χουσεΐν» και ο Νετανιάχου που «θα τελειώσει σαν τον Χίτλερ»

Εκλογές στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ανακηρύσσεται νικητής – «Θρίαμβος της ειρήνης το αποτέλεσμα»

Το ψάρι και το κεφάλι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter