«Βγήκαν» τα μαχαίρια μεταξύ «γαλάζιων»: ΔΑΠ vs ΔΑΠ με… φόντο την Κεραμέως για τα ΑΕΙ

«Βγήκαν» τα μαχαίρια μεταξύ «γαλάζιων»: ΔΑΠ vs ΔΑΠ με… φόντο την Κεραμέως για τα ΑΕΙ

Ο νέος νόμος – πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση με την «υπογραφή» της Νίκης Κεραμέως έχει προκαλέσει τη μήνη της πλειοψηφίας του φοιτητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού, ωστόσο, όπως φαίνεται, δημιουργεί και σοβαρότατες τριβές στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης, κρίνοντας από την ανακοίνωση – κόλαφο που εξέδωσε η ΔΑΠ Νομικής Αθηνών κατά της υπουργού Παιδείας.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, η ΔΑΠ Νομικής φέρεται κατά της Κεραμέως για το μέτρο των ενιαίων ψηφοδελτίων που αποκαλεί ως «βαθιά» αναχρονιστικό, καθώς φέρνει την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων μέσω της θέσπισης ενιαίου ψηφοδελτίου για τις καθιερωμένες ετήσιες αρχαιρεσίες.

Εκτός της υπουργού Παιδείας, για την οποία σημειώνεται πως «πούλησε την ψυχή της για ένα υπουργείο», η ΔΑΠ Νομικής εξαπολύει «πυρά» κατά της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ για το γεγονός πως «η άλλοτε δυναμικότερη φοιτητική νεολαία είναι ανύπαρκτη», αναφερόμενη στα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών ελέω της σαρωτικής ανόδου της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας.

«Μόνοι μας και όλοι τους. Εμείς με τη ΔΑΠ, αυτοί με την “εξουσία”. Εμείς με τους φοιτητές, αυτοί με τα συμφέροντα. Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα υπουργεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΑΠ vs… ΔΑΠ

Η εν λόγω ανακοίνωση φαίνεται ότι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, κρίνοντας από το γεγονός πως την Παρασκευή η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ προχώρησε σε διευκρινιστική απάντηση στα όσα γράφτηκαν από τη «γαλάζια» παράταξη της Νομικής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι όσοι συνέταξαν την ανακοίνωση δεν είχαν κατέβει στο εσωκομματικό ψηφοδέλτιο.

«Η επίμαχη ανακοίνωση εξεδόθη από άτομα που φέρονται ότι εκπροσωπούν την οργάνωση της ΔΑΠ Νομικής, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, προσπαθώντας να «σβήσει» τη «φωτιά», υπογραμμίζει τη πλήρη συμπόρευσή της με το νέο νομοσχέδιο αλλά και τις ενέργειες της Νίκης Κεραμέως, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο project «δυναμώνει τη συμμετοχή και τη φωνή των φοιτητών».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter